Тотев: Контактната тролейбусна мрежа в града е собственост на "Градски транспорт" и поддържането й е задължение на дружеството!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:21 / 13.08.2012
5869
На този етап Община Пловдив няма намерение да развали приватизационния договор с фирмата на бившия червен съветник Ангел Батаклиев "Градски транспорт", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви кметът Иван Тотев по повод на инцидента от петък вечерта, когато 42-годишна жена загина при скъсване на контактната мрежа на бул. "Васил Априлов". Припомняме, че Plovdiv24.bg първи писа за тежкия инцидент, при който около 18:30  срещу бившето кино "Гео Милев" камион, превозващ товар закачи и скъса жиците на тролейбусната мрежа в участъка. Падайки, те нараниха жена, която почина.

Контактната мрежа в града е собственост на "Градски транспорт", а задълженията на дружеството са многократно повече от активите, мотивира още доводите си градоначалникът. 

"Ако развалим договора, това означава, че фирмата става общинска собственост и всички нейни дългове преминават към градската институция, коментира още той. Дори да се прекрати договорът с "Градски транспорт", това няма да доведе до премахването на контактната мрежа", категоричен беше кметът. 

Няма и задължение по закон за поставянето на знаци, забраняващи преминаването на извънгабаритни товари, тъй като това е упоменато в правилника за движение, коментира още Тотев. Той беше категоричен, че поддържането на контактната тролейбусна мрежа е задължение на собственика "Градски транспорт" и Община Пловдив винаги е настоявала за изпълнението на това. 

Кметът съобщи, че при срещите си с Батаклиев собственикът на фирмата неколкократно е искал създаването на смесено дружество с Община Пловдив, което да кандидатства по оперативни програми за  обновяването на тролейбусния транспорт. 

"Това е немислимо, тъй като нормативните документи не го позволяват. Единствената възможност е да се тегли заем, но при условие, че въпросният транспорт стане на 100% общински, нещо, с което Батаклиев обаче не е съгласен", разказа градоначалникът. 

Очаква се днес следобед да се състои среща с представители на "Градски транспорт", на която са се чуе становището на дружеството относно инцидента от петък вечерта.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (17):
17.11.2014 2 години условно за убитата от тролейбусни жици жена в Пловдив
25.06.2014 Подновяват делото за убитата от тролейбусни жици Галя Халачева
24.03.2014 Пак гледат делото за скъсаните тролейбусни жици, които убиха жена до Централна гара
25.01.2014 Пак мерят височината на багера, който скъса тролейбусни жици, които убиха пловдивчанка
30.10.2013 Продължава делото за жената, убита от скъсани тролейбусни жици в Пловдив
30.09.2013 Започна делото за убитата от скъсани тролейбусни жици в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).