Тотална разпродажба на имотите на Бекриев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
10:13 / 29.01.2011
19789
СИБанк спечели на публична продан вчера луксозния дом на строителя Димитър Бекриев в Куклен. Седем оферти се бореха за замъка от над 340 квадрата с басейн, подземни гаражи и двор. Шест бяха на СИБанк, 7-та и най-висока - на неизвестен участник. Той бе предложил почти 1 милион за къщата на строителя, при първоначална цена 452 340 лева. Фаворитът обаче не успя да представи вносна бележка, че е превел задатъка от 10 процента по сметката на частния съдебен изпълнител Людмила Мурджанова. Публичната продан, която бе обявена за 12 часа, бе отложена за 16.30 заради въпросния задатък, който се чакаше да пристигне по банков път следобеда. Това обаче не се случи и Мурджанова обяви СИБанк за купувач. На практика обаче банката купува имота, който продава, тъй като продажбата бе обявена заради непогасен кредит в размер на около 10 милиона лева на фирмата на Бекриев - "Регнис".

Залата на продажби в Районния съд вчера предобед бе окупирана изцяло за търгуване на имоти на "Регнис". Маратонът започна в 9 часа, когато се отвориха оферти за жилища и гаражи на бул. "Дунав". В 10 часа бяха обявени магазини на ул. "Никола Карев" в "Южен". В 11 - магазини и етажи в "Екселсиор" на Главната. А в 12 - семейната къща на Димитър Бекриев и друго негово празно дворно място в Куклен.

Общо 9 наддавачи участваха за 3 апартамента, 5 гаража и 2 магазина в нова кооперация на бул. "Дунав" 66. За 3-те магазина на ул. "Никола Карев" до кметството на "Южен" никой не се появи. Същото се случи и с перлата на Главната - "Екселсиор", към която имаше нулев интерес. За къщата на Бекриев и празното дворно място в Куклен обаче се появиха общо 4-ма наддавачи с 9 оферти.

Окончателни сделки ще има след седмица, тъй като дотогава спечелилите на публичната продан купувачи трябва да внесат посочените суми, поясни Мурджанова.

Димитър Бекриев бе в разцвета на бизнеса си допреди 3-4 години. Доби особена популярност през 2006 г. заради 32 декара общински имот, който бе закупил за 6 милиона лева, а по-късно продаде за 24 милиона евро. На следващата година строителят замени подземния етаж на "Екселсиор" за друг общински имот от 30 декара в "Тракия", като обеща да построи и две детски градини. Той изпълни и административната сграда на кметството на "Южен". Преди 3 години подхвана мащабно строителство на курортно селище при Цигов чарк. Заради тази инвестиция Бекриев изтегли кредит от СИБанк, който не успя да погаси и заради който вчера негови имоти се продаваха на верижна лента.

Ако преди години някой ми беше казал, че ще стигна дотук, нямаше да повярвам, каза вчера следобед Димитър Бекриев. Той допълни, че се радва за това, че банката е спечелила публичната продан за къщата. Къщата ще остане моя, ще се разберем с банката, сигурен е строителят. Фактът, че и за "Екселсиор" не е имало купувачи, също ме радва, продължи той.

Бекриев заяви, че очаква съвсем скоро да се разплати със СИБанк. От доста време съм в преговори с чуждестранни инвеститори - с един швейцарски фонд и с друга фирма от Европа. Преговорите са за курорта при Цигов чарк. Фактът, че съм заложил много свои имоти, дори и къщата си, за да получа кредита от СИБанк, говори, че съм сигурен в качеството на проекта. Ще има сделка, ще изляза от кризата, вярва Бекриев.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (32)

Още по темата (5):
03.02.2022 ЧСИ обяви търг за част от "Екселсиор" на Главната
04.03.2020 Сменят статута на "Екселсиор" на Главната!
01.09.2013 Разпродават "Екселсиор" на парче
07.09.2012 Разпродават магазините в "Екселсиор"
06.01.2011 Банка продава имотите на строител, силен по времето на Чомаков
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).