Тодор Танев: Децата от ПУ "Стефан Караджа" ще започнат учебната година на 15 септември

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
15:15 / 24.08.2015
3058
"Децата ще започнат да учат на 15 септември. Това ще стане в съседната сграда, където сега спят. Има на 4-ия етаж възможност за това. Има помещения, които могат да бъдат освободени с тази цел. Говори се и за възможността част от децата да бъдат преместени. Част, защото са със специфични образователни потребности и им трябва добро аранжиране в друго училище." Това заяви при визитата си в Пловдив образователният министър Тодор Танев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той посети града на тепетата заради ПУ "Стефан Караджа", което в събота имаше голям пожар. Министърът, заедно с кмета Иван Тотев, огледа щетите от пожара в учебното заведение.

Министърът заяви, че е изненадан от сумите, които първоначално са му съобщили, че ще са необходими за ремонта. Според него те трябвало да бъдат по-високи.

"Това крило, което е по-изгоряло е на гредоред. Тоест това са дъски и от първия до последния етаж там е дупка, изгоряло е. Тази сграда не може да съществува повече. Това трябва да се премахне, защото ще бъде язва, не е сигурно и по стандартите на обучението на 21 век", коментира за изгорялата постройка министър Танев.

По думите му другото, съседното крило е бетонна сграда, с добри трегери, но покривът е изгорял.

"Там трябва да се направи покрив. За мен един такъв покрив е около 80-100 хил. лева. Това са първи идеи, след няколко седмици ще бъдат по-ясни", каза още образователния министър.

Танев благодари на местната власт, че подава ръка в случая, защото училището е държавно. Въпреки това от община Пловдив на сесията в четвъртък ще бъдат гласувани пари за покрива и за преместване на децата, за да започнат нормално учебната година на 15 септември. Тази сума ще е между 80 и 90 хил. лева.

"Първо с тези пари ще гарантираме обезопасяване на сградата през зимните месеци и възможност децата да започнат учебната година нормално", коментира градоначалникът Тотев.

Министърът първо се срещна с кмета Тотев в Общината, а после заедно посетиха помощното школо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
14.02.2019 Читатели на Plovdiv24.bg от САЩ трогнаха с благороден жест пловдивско
училище!
27.08.2015 Местният парламент отпусна 80 000 лева за ПУ "Стефан Караджа"
24.08.2015 Образователният министър идва в Пловдив заради училище "Стефан Караджа"
22.08.2015 Пожарът в ПУ "Стефан Караджа" най-вероятно е тръгнал от ремонта на парното, директорският кабинет също е унищожен
22.08.2015 Кметът: Общината ще помогне на ПУ "Стефан Караджа" след пожара
22.08.2015 Пожар изпепели покрива на училище "Стефан Караджа" в Кючука тази
сутрин
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).