Тихомълком махнаха караулката за бариерата на "Железарска"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
14:47 / 19.10.2020
4169
Караулката за постовия полицай до бариерата на ул. "Железарска" тихомълком е махната, видя репортер на Plovdiv24.bg.

Съоръжението трябваше да се монтира през юни и така да се въведе ограничен достъп за моторни превозни средства. Тогава беше поставена кабинката и бяха свързани кабелите за самата бариера. Преградата така и не беше поставена, а след серия публикации областният управител разпореди проверка. Оказа се, че бариерата на ул. "Железарска" е незаконна.

Попитахме ресорния заместник-кмет Йордан Ставрев кога е демонтирана караулката на ул. "Железарска", по чие разпореждане и с какъв мотив. 

Съоръжението ще бъде заменено с такова, което да отговаря на архитектурната визия на зоната на кв. "Капана", уточниха от пресцентъра на община Пловдив. Целта на караулката е в нея да има служители на ОП "Общинска охрана“, които да дават 24-часови дежурства и да осигуряват контролиран достъп на моторни превозни средства. За новата визия на караулките е изготвен е проект, одобрен от главния архитект на Община Пловдив – Димитър Ахрянов по предписание на НИНКН.

Припомня се още, че поставянето на защитни съоръжения тип "бариери" на ул. "Алцеко" и на ул. "Дондуков" е с цел сигурност и безопасност на хората, които се движат по пешеходните зони, както и създаване на ред за достъп на автомобили, тъй като не един път моторни превозни средства са се движели неправомерно по Главната улица. Поставянето на подобни съоръжения на въпросните улици е залегнало и в Генералния план за организация на движението и в одобрения от Общинския съвет План за противодействие на тероризма на територията на Община Пловдив.

Работещите, наемателите, собствениците на имоти или живеещите в кв. "Капана“ и в зоната между улиците "Найден Геров“, "Емил Де Лавеле“, "Май“, "Тодор Каблешков“, "Патриарх Евтимий“, "Ген Гурко“, "Гладстон“ и "Княз Александър I“ ще имат безпрепятствен достъп през бариерите, като ще им бъдат предоставени чип-карти. Автомобилите със специален режим ще бъдат пропускани свободно, както и тези на таксиметровите и спедиторските фирми. Доставката на стоки за зареждането на търговски обекти, офиси и т.н. ще може да се извършва всеки ден от 21.00 до 9.00 часа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (87):
20.04.2024 Завръщането на мутрите: Безобразия в "Капана" по тъмно
06.04.2024 Ново заведение в "Капана" забрани чалгата
11.03.2024 Историк: "Капана" бе нещо като обществена тоалетна. Сега е една от емблемите на Пловдив
06.02.2024 След публикация на Plovdiv24.bg: Масови проверки в "Капана"
09.07.2023 Пловдивчанка: Не бих искала някой ден да прочета, че е убит човек
28.06.2023 Нахални бизнесмени превзеха "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).