Тези мъже можеха да ви направят шофьорска книжка срещу 1500 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:40 / 09.04.2016
4644
Четирима души са арестувани са изготвяне и пласиране на подправени шофьорски книжки и талони. Според разследващите 44-годишният Николай Йогинов от Пловдив, който притежава баничарница, е мозъкът на схемата и е фалшифицирал свидетелствата за управление. 

Съгражданите му Михаил Атанасов и Иван Бънбин, както и Асен Янков от Кричим, са били негови помагачи. При извършените претърсвания на 6 и 7 април т.г. в жилищата на задържаните са иззети 3 законни шофьорски книжки. 

Горната част с истинските данни на притежателя им е била премахната и върху нея залепено фолио с имената на човека, за когото са предназначени. По същия начин са преправени и други три лични документа за чужденци. Двама от тях са грък и испанец. 

Полицията е прибрала като веществени доказателства компютри, принтер, фолио и други материали за изработване на ментетата. За всяко едно от тях фалшификаторите са прибирали по 1500 лева. Сумата разделяли помежду си. Според специалисти подправените документи са с добро качество.

От прокуратурата уточниха, че мрежата е действала от началото на годината допреди 2 дни, когато са извършени арестите. Все още се изяснява колко подправени книжки и лични документи са били пласирани и какви приходи са получили четиримата от "бизнеса" си. 

В Районния съд в Пловдив, където се разгледаха мерките за неотклонение на четиримата арестувани, се разбра, че единият от тях - Михаил Атанасов, е баща на три малолетни деца. 

Грижел се и за майка си, която била с психични отклонения. Йогинов пък бил съпруг на учителка. Съдът остави и четирима за постоянно под ключ.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
08.04.2016 Пловдивчани правят фалшиви шофьорски книжки срещу 1500 лева
Още новини от Новини от Пловдив:
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...
Дядо Антоний: Митрополит Николай не е депозирал писмото си за отк...
"МАВА Индустриал" АД откри нов офис в Пловдив
Николай Аргиров от БСП посочи първия проблем на Пловдив, който се...
Пепа Деведжиева, "Синя България": Държавната администрация се раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).