Тепавичаров застрелял семейството си заради тежък срив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
07:05 / 16.04.2013
10916
Тежък психичен срив е причината сержант Георги Тепавичаров от Пловдив да застреля съпругата и двете си деца на 18 януари тази година и да се самоубие.

Това сочи комплексната послесмъртна експертиза на военния, изготвена от двама психиатри и психолог въз основа на писмените показания на всички свидетели.

Според специалистите Тепавичаров е изпаднал в такова състояние в последните 3-4 месеца заради затрудненията по изплащане на ежемесечните вноски от 3000 лева към банките. Семейството е теглило кредити за 235 000 лв., които е трябвало да изплати до 2018 г.

"Той е имал усещането за безнадеждност и липса на перспектива, но на никого не е споделял притесненията си", посочват специалистите. Георги Тепавичаров е бил възпитан да не изважда на показ неблагополучията в личния си живот. Не е казал какво го мъчи дори на по-малкия си брат Костадин, на когото дал колата си и парцел.

"Нека да имаш нещо на твое име", обяснил му Георги. Костадин не заподозрял, че батко му планира нещо страшно, и не е информирал родителите си за прехвърлянето на дачията и имота.

Колегите на военния от авиобаза "Граф Игнатиево" също не са забелязали у него симптомите на отчаяние. В работата си Тепавичаров продължавал да бъде стриктен и изпълнителен и винаги готов да помогне. Невъзможността обаче да поддържа стандарта на живот, който искал да имат синовете и съпругата му, го тласнала към фаталното решение.

"Бил е толкова убеден, че няма бъдеще за близките му, че ги е убил от милосърдие", коментира психиатърът д-р Райна Цветкова, която е участвала в експертизата. По думите й няма признаци Тепавичаров да е бил за нещо ядосан на семейството си. Напротив - всеотдайно се е грижил за синовете си Ангел, на 4 г., и Илия, на 8 г.

Майката на съпругата му Николина - Албена Царева, последна е видяла живи Тепавичарови.

На 17 януари тя дошла от Чепеларе в Пловдив на лекар. Пренощувала у дъщеря си и на следващия ден ситръгнала. Няколко часа по-късно Георги застрелял от упор в главата децата и жена си. Четвъртият куршум останал за него.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (19)

Още по темата (31):
06.11.2018 Ако сержант Тепавичаров не бе избил семейството си, днес щеше да е изплатил заема
10.08.2016 Убита преди години в Пловдив още е собственик на хотел
23.01.2015 Банките се отказаха от дълга на мъртвите Тепавичарови
16.01.2014 Роднини на Тепавичарови: Някой уби децата ни!
03.08.2013 Тепавичаров застрелял семейството си заради забавени 12 000 лева към банки
28.07.2013 Тепавичаров избил семейството си, защото забавил 4 вноски по кредита
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).