Таксиметрови шофьори протестираха в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
16:17 / 23.03.2011
6367
Около 15:30 таксиметрови шофьори протестираха в района на Гребната база, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Колите бяха около 150-200.

"Искаме да се направи синдикат, който да защитава нашите интереси. Настояваме да се премахнат ограниченията в цените", каза Петър Спасов, един от участниците в протеста .

Припомняме, че преди време се взе решение, ако курсът на таксито е между 3 и 5 лева, пътникът да плаща само 3 лв, а когато е над 5 лв. се прави отстъпка от 20% върху цената. 

Стана ясно, че таксиметровите шофьори са решили да се съберат на протест, за да защитят исканията си. На митинга не е присъствал нито един член на общинската управа на града.  

Един от участниците в протеста каза, че: " Идеята да се съберем заедно, е за да решим да бъдем единни в своите искания" и допълни "Една птичка пролет не прави".

Разбра се, че протестът не е бил официално организиран.

На въпроса на репортера ни, кога ще стане факт синдикатът, който таксиметровите шофьори искат да образуват, протестиращите  отговориха, че това ще стане в най-скоро време. 

"Ще наемем юристи, за да може синдикатът да бъде направен по законния ред", казаха още те. 

По отношение на ограничението на цените, което собствениците на таксиметровите фирми, наложиха върху таксиджиите, участниците в протеста смятат, че те са за тяхна лична сметка. Това е причината те да не са съгласни с тях. 

Виж коментарите (26)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).