ТУ Пловдив притегателен център №1 за кандидат-студенти с инженерни амбиции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:23 / 17.06.2016
4680
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Техническият университет - филиал Пловдив стана №1 като притегателен център за кандидат-студенти с инженерни амбиции от Южна България. Най-много кандидати се очакват от Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска области. 

В Пловдивския ВУЗ се записват също студенти и от Ямболска, Сливенска и Бургаска области. 

Подаването на документи за студенти в Техническия университет - филиал Пловдив започва от понеделник 20 юни и ще продължат до 2 юли, а на 4 юли е тестът по математика, като първото класиране на бъдещите инженери ще бъде обявено на 9 юли. 

Всъщност онлайн кандидатстването в Техническия университет започна още през март, когато по интернет се изпращаха сканирани документи. Очаква се най-голям интерес от кандидат-студентите за специалност "Компютърни системи и технологии". 

Чуждестранните студенти в Техническия университет са предимно от Турция и Гърция, като те се обучават предимно на английски език. Но има и такива, които специално учат български език, за да учат в други търсени специалности. Те обаче кандидатстват малко по-късно. 

Турските студенти предварително преминават през административни процедури, за да получат така наречените учебни визи за страната ни. 

Новоприетите студенти за новата учебна година ще започнат обучение с новозакупени инженерни измервателни средства в лабораториите на университета. 

"Инженерните науки се развиват и студентите ни ще бъдат "в крак" с най-новите технологии, за да бъде обучението им с най-добро качество. Инженерните науки не са трудни за онзи, които имат желание и хъс да ги усвояват", коментира проф. Николов, директор на Техническия университет. 

"Още повече, че преподавателите ни се стремят да подкрепят в учението всеки един студент. Очаквам един нов мотивиран випуск бъдещи инженери с достатъчно знания и умения, които оценяват възможностите за добре платена професионална реализация тук в Пловдив и "Тракия икономическа зона", заключи професор Николов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (11):
15.09.2016 От ПУ обясниха за славянската филология
09.08.2016 В Медицинския решиха: Тройкаджии не приемаме!
07.08.2016 Над 83% от местата в ПУ са заети след трето класиране
22.07.2016 ПУ запълни 63% от местата си след първото класиране
18.07.2016 33% са двойките на изпита по химия в МУ Пловдив, шестиците - 2,25%
14.07.2016 ПУ "Паисий Хилендарски" обяви първо класиране
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).