ТОП 3 на причините за убийствата по пловдивските пътища

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
20:45 / 24.03.2018
10875
Отнемане на предимство, несъобразена скорост и неспазване на дистанция са водещите причини за катастрофите, регистрирани в Пловдив и областта от началото на годината до средата на месец март. Данните за Plovdiv24.bg предоставиха от пловдивската полиция.

А именно - статистиката сочи, че 69 са катастрофите, случили се заради отнето предимство; 54 - заради несъобразена скорост и 12 - заради неспазена дистанция. В следващата тройка се нареждат навлизане в насрещното движение (7 регистрирани катастрофи), отклонено внимание (4 регистрирани катастрофи) и неправилно движение на заден ход (3 катастрофи). Едва след това се нареждат катастрофите заради употреба на алкохол - 2 с четирима ранени и на последно място е неправилният превоз на хора - една катастрофа с двама ранени.

Несъобразената скорост обаче се нарежда на първо място по смъртност с петима убити и 62 ранени; един е загубил живота си и при инцидент с навлизане в насрещното. 

6 пък са ПТП-тата в следствие допуснато нарушение на пешеходци с двама убити и четирима ранени. Основната причина тук е внезапното слизане на уличното платно и неправилно пресичане. 

160 са регистрираните тежки катастрофи на територията на Пловдив и областта от 1 януари до 14 март, сочат обобщените данни на полицията. В тях са загинали осем, а 204 са ранените. Тенденцията спрямо миналата година обаче не е добра, тъй като за същия период през 2017-та са се случили 8 произшествия по-малко, ранените са били с 10 по-малко, загиналите пък се задържат на същите нива. 

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).