Свидетел: Бях много пиян и помислих, че в Катуница прегазихме куче!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:27 / 29.02.2012
4264
Близо 40 минути продължи разпитът на единия от свидетелите, които Пловдивският окръжен съд допусна да бъдат разпитани - Али Мехмед, който е бил спътник в микробуса на подсъдимия Симеон Йосифов. Пред съда свидетелят изтъкна, че са били поканени да отидат в Катуница на помен на сина на Кирил Рашков от неговия внук Йорго. Бусът е тръгнал от кв. "Столипиново" в Пловдив, където живеят. Самият Али бил пил много и спал в микробуса, когато е станал ударът. 

Той е решил, че е прегазено куче. Свидетелят разказа още, че когато стигнали дома на Кирил Рашков, там е имало наредени маси, но те са били празни. Били са пристигнали още три- четири коли с хора и всички те са станали свидетели на скандал между Рашков и съпругата му Костадинка. Али не е разбрал за какво се карат, тъй като говорели на цигански, а той разбирал само турски. След разпита му бе дадена 10-минутна почивка, след което процесът продължава.
 
Предстои да бъдат разпитани общо осем свидетели - 5 по искане на защитата на частния обвинител - бащата на починалото момче и още трима - по искане от защитата на обвиняемия. Четири вещи лица също са редовно призовани в залата. Предстои да бъдат разпитани от съда. Извън съдебната зала защитниците на бащата на загиналото момче казаха, че предстои да бъде заведено гражданско дело с иск за обезщетение за причинена смърт. Преценявайки, че обвиняемият няма възможност да плати евентуално обезщетение, искът ще бъде направен към застрахователната фирма, където е застрахован бусът. 

Максималният му размер е до 700 000 лева. От разпита днес бяха освободени Кирил Рашков и внукът му Кирил Рашков-младши, които първоначално бяха конвоирани в залата. Показанията на всички свидетели обаче, взети в досъдебното производство, ще бъдат взети под внимание при определяне на присъдата на обвиняемия Йосифов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (3)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).