Световният ден на водата бе отбелязан в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:22 / 22.03.2017
3529
Под мотото "Защо хабим водата" се проведе тазгодишният Световен ден на водата. Той беше отбелязан с детски празник пред Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. Много ученици от Езикова гимназия "Иван Вазов", основно училище "Райна Княгиня", от СУ "Св. Патриарх Евтимий", ОУ "Елин Пелин", СУ "Св. Патриарх Евтимий" и СУ "Пенчо Славейков" демонстрираха своите иновативни идеи за това как виждат икономичното използване на питейната вода, представиха интересни екологични макети и проекти, които показаха как да не хабим водата и това да бъде забавно. 

"Разумно да харчите водните ресурси, не само в страната, но и на цялата планета," призова заместник-кметът Георги Титюков.

"Водата винаги е свързана с растенията и животните, което ни показва, че без водата животът на Земята е немислим. Отговорността е на всички нас, хората и институциите да опазваме водата, да не замърсяваме водните ресурси и да я използваме разумно", подчерта заместник-министърът на околната сред и водите Ренета Колева. 

Тя уточни, че водата се хаби най-много от битови и индустриални нужди. "Продължават инвестициите в инфраструктурни проекти за подобряване качеството и живота по ОП "Околна среда" и изграждане на пречиствателни станции. Предстои до един месец подписването на договор с Община Пловдив за водния цикъл на града", съобщи заместник-министър Колева.

Експерти на Басейнова дирекция и РИОСВ - Пловдив бяха на разположение през цялото време по време на празника, за да отговарят на въпроси, свързани с екозаконодателството. Представители на сдружение "Зелени Балкани" разполагаха с интересни материали за природата и нейните обитатели.

На събитието присъстваха още доц. Стефан Шилев - директор на Регионална инспекция по околна среда и води - Пловдив, инж. Георги Семерджиев - директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", инж. Спартак Николов - управител на "ВиК" ЕООД - Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).