Светлинен лабиринт ще озари нощта над Античния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:04 / 25.09.2008
1031
Светлинен лабиринт "Корени" ще озари нощта над Античния театър утре. Проектът на Софи Табаков и нейните приятели от френската асоциация за танци "Ану скан" се осъществава с подкрепата на община Пловдив и Френския културен институт- София, и е в рамките на Нощта на музеите и галериите.

Утре в 21 часа всеки желаещ може да вземе участие в предстоящия интерактивен спектакъл, в който се синтезират музика, танц, светлина, древни ритуали. Участниците ще преминат през изграден върху сцената на Античния театър лабиринт от речни камъни със специални свещички, които след това ще поставят на пожелано от тях място. Светлините ще оформят дърво, избрано неслучайно, а като символ на живота.  

"Донесли сме от Франция 2000 специални свещички - каза вчера пред журналисти Софи Табаков. - Те ще светят цяла нощ. Обещавам, че преживяването ще бъде незабравимо за всички, които дойдат."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).