Светлина в тунела: Догодина започва асфалтирането на "Коматевско шосе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
16:32 / 10.07.2012
7043
За минното поле, в което периодично през годините се превръща "Коматевско шосе", Plovdiv24.bg е писал неведнъж. Положението и в момента там е, меко казано, неприятно и буквално преминаването по тази пътна артерия е истински опасно заради летящите павета, които спокойно биха могли да се забият в нечие предно стъкло и да причинят най-лошото. Репортер на сайта се свърза със зам.-кмета Димитър Кацарски, за да разберем какво смята да предприеме Общината по случая и има ли по-дългосрочна стратегия за асфалтирането на трасето:

"Коматевско шосе" е включено в програмата на Община Пловдив за ремонти. Има група, която се занимава с отстраняването на проблемни дупки по павирани настилки. Освен това от районното кметство увериха, че ще предприемат действия за отстраняването на дупките. Предстои проектиране за асфалтиране и разширение, но знаете колко тежки са процедурите по обществените поръчки и колко бавно вървят те и затова не мога да се ангажирам с конкретни срокове", сподели той за читателите на сайта.

Зам.-кметът на район "Южен" Атанас Панчов от своя страна обясни, че е приключил конкурсът за избор на фирма-изпълнител за уличните ремонти, и след като изтече срокът за обжалване, ще бъде подписан договорът.

От думите му стана ясно, че ремонтът на "Коматевско шосе" е с приоритет и именно това ще е едно от първите неща, които ще бъдат направени.

Междувременно от ВМРО-НИЕ отново показаха липса на всякакъв морал. След като по време на тяхното управление на града булевардът бе в същото безподобно състояние, за което сме писали многократно, след сигнали на наши читатели, днес те си позволиха остра декларация срещу настоящото управление именно по тази тема. От една страна те се съмняват, че булевардът ще бъде асфалтиран и наричат тези обещания "празни приказки". От друга страна обаче не са съгласни да се дават повече пари за кърпене на дупки и заявяват, че ще гласуват против отпускането на пари за кръпки по улиците на Пловдив на предстоящата сесия. От партията на провалилия се Славчо Атанасов дори наричат поведението на ГЕРБ "политически инат", докато техният начин на гласуване в ОбС в много по-голяма степен напомня именно на това. Така инатът на ВМРО-НИЕ може да обрече Пловдив на улични дупки за дълго време.

Кметът Иван Тотев коментира цялата ситуация така:

"Години наред за тази настилка не са полагани усилия и затова сега тя се разрушава.Това беше един от най-големите проблеми, който бе поставян от жителите на "Коматево" още в предизборната кампания. Но вече има светлина в тунела. Ние поехме ангажимент в нашия мандат "Коматевско шосе" да стане асфалтов път и то ще бъде такъв. Трасето е заложено в програмата на Община Пловдив за проектиране, като за целта са предвидени над 100 000 лева за изготвянето на този проект. Най-вероятно до края на юли тази година проектирането ще бъде обявено в Агенцията за обществените поръчки, с което ще се стартира процедурата за избор на изпълнител за проекта. Планираме догодина да започнем премахването на паветата".


Виж коментарите (15)

Още по темата (133):
21.10.2022 Затварят част от "Коматевско шосе" 
24.04.2021 Пловдивчанин поиска по любопитен начин мобилни светофари
30.08.2019 Работещ светофар изненада пловдивчани!
15.03.2019 Ограничават движението в част от "Коматевско шосе" заради ревизия на водопроводен възел
12.10.2018 Разкопаха новия асфалт на "Коматевско шосе"
03.09.2018 Догодина пак подхващат "Коматевско шосе"
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).