Създават Център за деца с аутизъм в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:21 / 14.02.2012
1344
Първата стъпка е направена преди шест години. Идеята е съвсем простичка - всеки може със знанията, уменията, желанието, всеотдайността си, идеите си, човечността си, сърцето си, да промени света към по-добро!

Това е началото на пътуването. Пътуване през времето, изкуството, живота.

Появяват се хората. Всяка стъпка напред по пътеката води до различна съдба, до история, която малцина знаят или малцина искат да видят - до онези "другите" деца. Започват инициативите - без прочувстени речи - само с истината, но изпята с песен, нарисувана в картина, представена с усмивка и надежда. Истината, че да помогнеш е лесно, стига да искаш, че начините са много, стига да се замислиш. Истината, написана с три думички: I Can Too.

Благодарение на всички усилия, до пътеката се появяват: Център за деца с множествени увреждания, Център за Надежда, Училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл", Адаптирани жилища на деца с увреждания, както и деца и семейства, които вярват в бъдещето, в доброто и дори в невъзможното.

Нищо от постигнатото нямаше да е факт без всички супергерои - пеещи, рисуващи, даряващи, обичащи и искрени, които и до днес продължават да вървят и да дават своя принос с думите I Can Too, изписани до сърцето и вярвайки, че всички ние МОЖЕМ да помогнем нещата да се случат по-бързо.

Изправени сме пред следващото предизвикателство, следващата стъпка напред - създаването на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив. Помещението, безвъзмездно предоставено от община Пловдив, се нуждае от цялостно реновиране.

За постигането на тази цел са нужни повече хора, които да кажат "И АЗ МОГА". 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).