Съветът по туризъм и общината затоплят отношенията си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:28 / 24.11.2009
1525
След като преди няколко месеца Съветът по туризъм предупредително скръцна със зъби на общината, че много мудно работи по изпълнението на приетата по-рано стратегия за привличане на туристи, а след това пък кметът Славчо Атанасов взе, че смени ресорния си заместник, тонът на направения днес годишен отчет бе позитивен, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

До десетина дни ще бъде избран шеф на вече създадената към общината - по настояване на съвета, дирекция по туризъм. Съвсем скоро в Стария град ще заработи и вторият туристическо-информационен.

"Общината най-сетне разбра, че не бива да пропускаме нито една възможност да представяме Пловдив като туристическа дестинация. Обнадеждаващ е и фактът, че заместник-кметът Петя Гогова започна координираща политика за принос на културата към туризма и обратно, пример за което е последното издание на Есенния салон на изкуствата", подчерта секретарят на управителния съвет на организацията Радослав Бозуков.

Според него обявеният от националната статистика спад на туристи с 4% е нереален. Действителното положение било много по-тревожно. Нощувките в пловдивските хотели са с над 107 хиляди по-малко в сравнение с миналата година, което е понижение с 31%, средната им заетост е около 28%. Особено осезаем е отливът на български туристи.

На инициативи, свързани с развитието на културния, историческия, конгресния, винения и дори религиозния туризъм, се разчита да привлекат повече гости на града.  

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).