Съветът на консулите в Пловдив обеща съдействие за ремонт на детското отделение в УМБАЛ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:14 / 11.02.2010
1810
Съдействие за основен ремонт на Отделението по детска анестезиология, реанимация и интензивно лечение към Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" обеща от името на Съвета на консулите генералният консул на Гърция в Пловдив Никос Пиперигос. Това съобщи изпълнителният директор на болницата доц. д-р Божидар Хаджиев, който се срещна с дипломата.

Пиперигос посети детското отделение, за да се запознае с дейността на лечебното звено. Изключително сме благодарни на Съвета на консулите в Пловдив, които продължават да ни помагат с различни благотворителни инициативи, подчертаха доц. Хаджиев и доц. Пенка Стефанова, ръководител на Детска хирургия.

Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" е първото в България специализирано детско хирургично звено, създадено още през 1952 г. В момента разполага с 30 легла, като в последните 7 години в нея са оперирани 11 300 деца. 701 от тях са били под 1 месец, на възраст до една година - 2117, а под три години - 2610, обясни доц. Стефанова.

Клиниката е единственият център в България, където се извършва хирургия на новороденото. Оперират се вродени и съдови аномалии, всички форми на хипоспадиа и аписпадиа, на предната коремна стена и коремни органи, ехинококоза във всичките й форми, гръдна хирургия. Звеното работи и като спешна детска хирургия и травматология. Освен внедрените нови технологии от Европа и САЩ, клиника е разработила и собствени оригинални методи на лечение, подчерта доц. Стефанова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).