Съветниците пак се изпокараха, Гърневски с култов стих

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:08 / 29.05.2014
4156
Бурни дебати и близо час разисквания предизвика втора точка от днешната сесия на ОбС, а именно предложението Общината да изтегли заем в размер до 3.7 млн. лв. по програма "ФЛАГ", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Заемът ще бъде нисколихвен и за срок от 84 месеца. Предвидена е и възможност да бъде погасен по-рано. Припомняме, че тези средства по "ФЛАГ" бяха предвидени за финансиране на изграждането на подземен паркинг в Цар Симеоновата градина.

Община Пловдив обаче се отказа от тази идея. Сега парите по "ФЛАГ" трябва да се пренасочат. Общината предлага да се използват за обновяване на фонтаните в Цар Симеоновата градина като част от проекта "Изграждане на зелена и достъпна градска среда", за обновяване на Дондуковата градина и за направата на нов парк на ул. "Богомил". 

Веселин Маневски предложи точката да бъде подкрепена, за да се изгради още един парк, защото това би било от полза за града. Слави Георгиев заяви, че Пловдив не се нуждае от този заем. Според него по този начин се усвоявали пари, наричайки ремонта на Цар Симеоновата градина "кражбата на века". Според него отпуснатите досега пари за реконструкцията й са напълно достатъчни.

Радослава Ташкова отговори, че за всичко има документи. Георги Търновалийски от БСП анонсира, че също няма да подрепи точката. Здравко Ангелов репликира Слави Георгиев първо да се запознае с детайлите и едва тогава да коментира. 

Спас Гърневски се обърна към Георгиев с думите, че са нужни доказателства, а не общи приказки и изрецитира поредния си стих от микрофона в залата:

Нашата опозиция е отново в шибана позиция. След опита им да затрият Пловдив с гумата, народът в неделя им отне думата.

Граждани издигнаха лозунг "Пловдив - 2020: Столица на банкрута". Въпреки това предложението бе прието с 29 гласа "за", 15 "против" и  1 "въздържал се".

Виж коментарите (2)

Още по темата (245):
24.04.2024 Любима атракция в центъра на Пловдив отново ще заработи
27.12.2023 Пловдивчанин: Не мога да повярвам колко е занемарено
24.09.2023 Опасност дебне на Пеещите фонтани в Пловдив
13.07.2023 Пеещите фонтани с музикално-светлинно шоу 6 вечери в седмицата
30.03.2023 Търси се фирма да поддържа Пеещите фонтани
26.02.2023 Майка от Пловдив изпадна в ужас от странна находка: Родители, пазете
децата!
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).