Състезание по български език и литература организира ОУ "Драган Манчов"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
16:52 / 14.03.2017
4126
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Др. Манчов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Състезание по български език и литература "Аз съм българче" организира ОУ "Драган Манчов". Това разказаха от учебното заведение за Plovdiv24.bg. За първи път на 1 април стотици ученици от 1 до 7 клас ще мерят знания и умения по роден език. 

"Форматът за 4-ти и 7-ми клас ще бъде като този на Националните външни оценявания. Така учениците ще преценят своята готовност, а учителите след това ще отстранят пропуските", разказа директорът на училището Борис Златарев. 

Надпреварата се организира за първа година, но амбицията на ръководството е то да стане традиция и в него да се включат и ученици от други училища от града и областта.

"Имаме сериозен опит и традиции в правенето на подобни инициативи. Ние сме домакини на Коледното и Великденското математическо състезание, които се организират от Съюза на математиците в България", припомни Златарев. 

Тази седмица пловдивското школо стартира за пореден път и своята Декада на отворените врати. Всеки ден - до 31 март училището има подготвени изяви. Второкласниците ще учат математика, докато се забавляват и състезават. "Пламъчета възрожденски" е проектът на трети клас. Акцент в него е славното минало и великите хора на България. 

"Четене с разбиране", "Моите любими приказни герои" и "Часът на хумора" ще ангажират децата следобед. Седмокласниците са подготвили рецитал "Той не умира". Най-малките - първолаците, ще зарадват родители и гости със своите Празници на буквите. На 31 март на училищната сцена ще бъде и премиерата на пиесата "Снежанка и седемте джуджета", подготвена от 3а клас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).