"Съединени за Пловдив" раздадоха хиляди български знамена на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:35 / 22.09.2023
2064
В Деня на Независимостта, Славчо Атанасов - кандидат за кмет на коалиция "Съединени за Пловдив", лидери и активисти на партиите от формацията раздадоха хиляди български знамена на пловдивчани на площад "Стефан Стамболов".

В ранните часове на празничния ден десетки минувачи предпочетоха да развеят флагчетата веднага и оцветиха празнично Главната.

По същото време представителите на единствената местна коалиция, регистрирана за участие в изборите през октомври  -  Владимир Кисьов, Лилия Недева и Стефан Аксиев се включиха в молебена в храм "Света Неделя“ и положиха цветя на паметната плоча на Александър Малинов до Източната порта на Стария град.

По-късно през деня Славчо Атанасов и заместник- председателят на Общински съвет - Пловдив Николай Бухалов поднесоха венец от името на “Съединени за Пловдив" пред Колоната на Независима България на пл. “22 септември". 

“След Съединението, Денят на Независимостта е втория празник, извоюван без чужда помощ, благодарение на самочувствието и увереността на българския народ. Ние, пловдивчани, най-добре можем да оценим това. А знаете ли, че Независимостта на България има химн? При това  -  написан от пловдивчанин. Георги Шагунов пише текста и музиката един час, след като е получена телеграмата за провъзгласяването на Царство България на 22 септември 1908 година", сподели Славчо Атанасов пред съмишленици на площада. 

Кампанията "Развей българския трибагреник" е традиция за Славчо Атанасов. Тя се провежда за 11-та поредна година. Обичайно това се случва на 6 септември, в Деня на Съединението. Заради деня на траур за загиналите при наводнението в Созопол, тази година кампанията беше отложена за следващия голям български празник - Деня на Независимостта.

Виж коментарите (2)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).