Съдят мъж за шофиране в Пловдив с фалшива гръцка книжка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 16.03.2017
3347
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Радослав И., на 27 г., за това, че съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност - престъпление по чл. 316 във връзка с чл.308 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс и за това, че е управлявал моторно превозно средство без свидетелство за управление в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние - престъпление по чл. 343в ал. 2 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Радослав И. е неправоспособен водач на моторно превозно средство. На 16 юли 2016 г., в Пловдив, той шофирал лек автомобил, марка "Сеат Ибиза". Движел се по ул. "Батак", когато бил спрян за проверка от двама полицейски служители от Шесто РУ на МВР-Пловдив. Обвиняемият Радослав И. носел в себе си неистински официален документ - гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено на негово име от неустановено лице. 

Служителите на МВР извършили проверка и установили, че той нямал издадена шофьорска книжка у нас. Обвиняемият представил пред полицаите гръцкото свидетелство за управление, въпреки че знаел, че е неистинско. По делото е била назначена съдебно-техническа експертиза, според която представената гръцка шофьорска книжка се различавала от истинските по няколко признака, като един от тях е липса на оптически вариращ елемент под снимката на лицевата страна.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Радослав И. бил наказван по административен ред за управление на автомобил без съответното свидетелство, като наказателното постановление за същото е влязло в сила през май 2016 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).