Съдът отхвърли жалбата на Каймаканов за 30-милионния заем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:07 / 04.11.2013
5238
Административният съд е отхвърлил обжалването на областния управител относно 30-милионния заем, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи преди минути кметът Иван Тотев. Според градоначалника това е едно от доказателствата, че Общинският съвет взима правилни и законосъобразни решения.

"Това е едно добро решение за всички пловдивчани. То за пореден път доказа, че този тип решения не подлежат на контрол от страна на областния управител", коментира в тази връзка Тотев. По думите му, жалбата на Каймаканов е отхвърлена с мотив за недопустимост, но уточни, че все още общинските юристи се запознават детайлно с решението на съда.

Оттук нататък Венцислав Каймаканов може да обжалва това решение във Върховния административен съд. Тотев обаче заяви, че още днес ще инициира среща с губернатора, на която всякакви политически пристрастия да бъдат загърбени и да се обединят около идеята да работят в полза на пловдивчани, защото според кмета губещи от тази ситуация са хората, а не партиите.

Припомняме, че през септември Венцислав Каймаканов върна решението на ОбС за 30-милионния заем, който Община Пловдив иска да тегли и с който ще се финансират важни за града ни инфраструктурни проекти като: основен ремонт на бул. "Руски" в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. "Шести септември", основен ремонт и разширение на бул. "Коматевско шосе" в обхвата на Община Пловдив от ул. "Александър Стамболийски" до входа на кв. Коматево, реконструкция на бул. "Шести септември" в участъка от мост "Адата" до бул. "Цариградско шосе" в гр. Пловдив и изграждането на бул. "Северен" (Северна тангента) от мост "Адата" до бул. "Карловско шосе".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (83):
19.07.2018 Много важен човек посети Пловдив
18.12.2017 Пускат важни булеварди в Пловдив, разкопават други
10.12.2017 Пускат велоалея до "Цариградско шосе" през бул. "Шести септември"
15.11.2017 Мащабните пловдивски ремонти решават още един проблем
23.10.2017 Кметът обясни защо трафикът в Пловдив няма да се облекчи дори и след големите ремонти
30.09.2017 "Щрабаг" го закъса, търси строители за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).