Студът идва със силен вятър и жълт код

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
19:51 / 07.10.2012
14516
Очаквано застудяване в Пловдив идва в комбинация със силен вятър, научи Plovdiv24.bg. За Пловдивска област за утре е обявен жълт код, заради очакван силен вятър.

През нощта студеният фронт от запад ще преминава страната. Вятърът чувствително ще се усили, ще бъде предимно облачно, но почти без валежи ще остане в западната част от страната. Минималните температури сутринта ще са сравнително високи, между 11° и 16°. Още преди пладне над западната част от страната облачността ще се разкъса и до края на деня намалее до незначителна. Над Източна България ще бъде предимно облачно, на места ще превали, но към края на деня облачността ще започне да намалява. Времето почти през цялото денонощие ще е доста ветровито, особено в Северна България и най-източните райони, където скоростта на западния вятър ще достига на моменти 18-23 м/сек. Едва привечер ще отслабне. Максималните температури ще са с около 5-10° по-ниски спрямо предните дни, между 19° и 24°, в София около 18°, съобщават от НИМХ.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното, но ще започне да се повишава.

Чувствителна ще е промяната в планините. Понижението на температурите ще е с около 10-12°. На 1200 м.н.в температурата през деня ще се понижи до около 10°, на 2000 м около 3-4°, а по-най-високите върхове на Рила и Пирин и малко под 0°. Вятърът по-билата ще достига 15-20 м/сек, а по старопланинското било и повече. Време с променлива облачност, в западната част от страната почти без валежи, но над Източна Стара планина и Родопите ще превали.


Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).