Студентката Цвети Костадинова се завърна от успешна операция в чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:22 / 26.07.2010
2564
От успешно лечение във Франция се завърна Цветелина Костадинова, съобщиха роднини на младата жена. Цвети е претърпяла успешна имплантация на зъбен апарат, а последните изследвания са показали, че няма наличие на ракови клетки, научи Plovdiv24.bg.

21-годишната млада жена, която е майка на малко детенце, е студентка в Аграрния университет в Пловдив, като надеждата на нейните близки е наесен тя да продължи обучението си във висшето училище.

Цвети Костадинова имаше туморно образование на челюстта и се нуждаеше от лицево-челюстна операция в чужбина. В инициативата за набиране на средства за лечението й се включи областният управител на Пловдив Иван Тотев. По негова инициатива в началото на април се проведе Пролетен благотворителен бал, организиран с помощта на ГЕРБ и със съдействието на Младежки инициативен комитет. По време на инициативата бяха събрани над 20 000 лева, които бяха дарени за операцията на Цвети Костадинова и за лечението на 19-годишният Александър Димитров.

Благородната кауза бе подкрепена лично от министър-председателя Бойко Борисов, който присъства на благотворителния бал в Пловдив заедно с министъра на отбраната Аню Ангелов. Премиерът, военният министър и областният управител дариха лични средства и откупиха картини, предоставени за целта от възпитаници на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" и Професионалната гимназия по сценични кадри.

Няколко дни по-късно правителството възложи на министъра на образованието да осигури 60 000 лева от бюджета на МОМН, за да се насърчи активното гражданско поведение на учениците, организирали кампанията за събиране на средства за лечението на Сашо и Цвети. Кабинетът реши да отпусне допълнително нужните средства като израз на съпричастност към проявената солидарност и състрадание от страна на младите хора и целеше да се насърчи изграждането у децата на качества като доблест, човечност и активно гражданско отношение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
07.04.2010 Правителството дава 60 000 лв. в подкрепа на Сашо и Цвети
06.04.2010 Премиерът откупи картини и дари средства на благотворителния бал в
Пловдив
05.04.2010 Министерски рейд за благотворителния бал в Пловдив
04.04.2010 Премиерът и министри пристигат на благотворителен бал под егидата на Иван
Тотев
30.03.2010 Бойко Борисов и Иван Тотев се включват в помощ на Сашо и Цвети
01.03.2010 3500 лв. от общинските съветници вече са при болния Сашо
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).