Студенти от Европейския колеж паркират по "европейски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
11:00 / 12.02.2011
6751
За проблем с паркирането на ул."Задруга" до Европейския колеж алармира читател на Plovdiv24.bg. Той е възмутен от безобразно паркирана лека кола, която е оставена на сантиметри от входа на частна къща и така паркирана блокира влизането и излизането на хората, живеещи там. Освен това возилото пречи на свободното преминаване по тротоара на пешеходците. Според читателят, колата е на някой от студентите, учещи в колежа.

Репортерската проверка на Plovdiv24.bg установи, че Европейския колеж разполага с паркинг с около 25 паркоместа и инициативата за построяването на този паркинг е на ръководителя на колежа проф. Михайлова. Явно обаче този паркинг не е достатъчен на колежаните, защото на място се уверихме, че по цялата ул. "Задруга" има плътно паркирали една до друга коли. 

В разговор на репортера ни със служител на учебното заведение стана ясно, че най-редовно има оплаквания на граждани заради проблеми с паркирането в района на колежа. В това се уверихме и на място, защото на много от оградите на къщите по улицата има знаци, че паркирането е забранено. За регулацията на този процес от колежа са сложили на входа знак "Забранено паркирането", както и знак, че неправилно спрените коли се вдигат от паяк. Охраната на колежа също участва активно в този процес като настоява шофьори, паркирали неправилно и запушващи входа на учебното заведение, да преместят своите коли незабавно. От Европейския колеж се възмущават от това, че паркирайки на принципа "всеки за себе си", се възпрепятства влизането, ако се наложи, на кола на Бърза помощ или Пожарната. 

Оставяме коментара на вас. Това паркиране на студентите от Европейския колеж по европейски ли е или по български!

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).