Студенти дариха книги и медикаменти на Детската онкохематология на УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 15.03.2017
1576
Книги и медикаменти за пациентите от детското онкохематологично отделение в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" осигури благотворителната инициатива "Ola Española" на студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", които изучават испански език. Към тях се присъединиха лингвисти и почитатели на езика и културата на Кралство Испания.

Събитието бе под надслов "Студенти за бъдещи студенти" и се осъществи благодарение на Филологическия и Философско-историческия факултети на Пловдивския университет, Клуб "Библиотеката" и неговия собственик Гаро Узунян, сдружение "Аз обичам Пловдив", Агенция "Linguadia", издателство "Colibri" и адвокат Станислав Проданов.

"Ola Española" се провежда за първи път и има за цел лингвисти, студенти и любители на испанския език и култура да се обединят, за да се запознаят, да се забавляват и да "благоТворят", разказа Лидия Шамова, преподавател по испански език в ПУ "Паисий Хилендарски". Тя сподели, че наред с танците, музиката и презентациите, включени в програмата на "Ola Española", участниците са успели да се обединят около идеята за помощ на най-младите онкоболни. 

Със събраните средства са закупени детски книжки, предоставени им със значителна отстъпка и специфични медикаменти, необходими на лечебния процес при деца на химиотерапия, за които държавният бюджет не отпуска средства. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).