Страх сред пловдивчани чрез фалшиви новини - метод на новата медийна бухалка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:47 / 10.01.2020
12826
Нова медийна бухалка в Пловдив раздава правосъдие от името на всички оторизирани органи и институции, взети вкупом.

Безпрецедентната атака срещу управителя на ВиК Пловдив Спартак Николов обаче излиза извън рамките на разчистване на лични и партийни сметки. Месеци наред, бавно и методично, една медия руши имидж и име на висш мениджър. На този, който се е доказал професионално и чиято стратегия за развитие на дружеството е одобрена от 6 /шест!/ междинни доклада, включително "Джаспар" и ЕК.

Сега палитрата от похвати включи и фалшивите новини. Така миналата седмица Пловдив осъмна с гръмкото заглавие, че ей сега, след секунди, тук се случва "Перник-2". Възползвайки се от националните събития за ареста на екоминистъра Нено Димов, отново заради водната криза в Перник, пловдивската бухалка ни събуди тази сутрин с новината, че ДАНС и МВР нахлули във ВиК Пловдив.

Както добре знаем, на една лъжа, повторена 100 пъти, накрая хората започват да й вярват. Ама да не забравяме и за овчарчето Калитко, което два пъти подавало фалшиви сигнали, че вълци нападнали стадото му, пък когато хищниците наистина дошли, никой не му повярвал и вълците издавили овцете.

Да припомняме ли, че начело на борбата с фалшивите новини в предишния мандат на ЕК беше българският еврокомисар Мария Габриел? Най-вероятно новата медийна бухалка се възползва от промяната на ресора й, считайки, че до евроинституциите няма да достигне информация за зомбирането, на което подлагат пловдивчани.

С каква цел обаче се прави?

След като овладяха Общината и взеха на концесия градоначалника, собствениците на медийния парцал искат да овладеят и част от държавните дружества в Пловдив, като ВиК е една от основните им цели. Именно това е причината за безпрецедентната атака с фалшиви новини през последните месеци.

Докога институциите ще бездействат?

Както има престъпление, така има и престъпно бездействие. В момента едрият капитал на Пловдив, който стои зад фалшивите новини за водна криза в града, всява смут и паника сред огромна маса от хора. Прави го с лични бизнес и корпоративни цели, без да му пука от щетите, които нанася умишлено над населението на Пловдив и областта. Докога институциите ще мълчат по въпроса и ще позволяват на един медиен парцал да всява умишлено паника сред над 600 000 души?

Виж коментарите (3)

Още по темата (57):
16.09.2022 Делото срещу бившия министър Нено Димов продължава
03.05.2022 Делото срещу Нено Димов започва по същество
15.03.2022 Делото срещу бивш министър от правителството на Борисов започва по същество през май
01.12.2021 Отложиха делото за водната криза в Перник
01.12.2021 Започва делото срещу ексминистър Нено Димов
17.03.2020 Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).