Стотици на протест в Пловдив срещу увеличението на тока

Автор: Мария Морунова
Коментари (13)
12:23 / 29.07.2015
5122
Стотици хора се събраха днес на протест в Пловдив срещу поскъпването на тока, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Протестът бе обявен за 11.00 часа на пл. "Седмото тепе" зад Джумая джамия. С малко закъснение протестиращите тръгнаха от там и минаха по Главната до пл. "Стефан Стамболов". Мирното шествието спря пред Общината. Недоволните от поскъпването на тока носеха плакати "Не на мафията", "Не на грабежа", "Да на реформите", "Да на пазарните цени в енергетиката".

Протестиращите бяха от различни пловдивски предприятия. Но най-голям бе броят на служителите, които са от ромскипроизход, на фирма за перилни и почистващи препарати. Шефът им също бе част от протеста - Ахмет Куртуду. Той обясни, че сега разходите за ток на фирмата са около 20 хил. лева. При увеличение на цената те ще надвишат 30 хил. лева месечно. Той подчерта, че от няколко дни фирмата му е със прян ток заради съдебни спорове с EVN.

Други от протестиращите също коментираха, че това увеличение на електроенергията ще отрази на бизнеса. Той трябва да мисли за разходи за отопление, за охлаждане и т. н. Тези разходи при увеличена цена много ще поскъпнат.

Пред Общината множеството започна да скандира "За бизнеса", а малко по-късно си тръгнаха.

Припомняме, че днес работници, шефове и синдикални лидери в близо 1000 български предприятия протестират с едночасово изключване на потреблението на ток в предприятията и шествия в 29 града.

В 11.00 часа пред Министерски съвет започна протестът в столицата.

Голям митинг с 3000-4000 души ще бъде организиран в Стара Загора. Шествия ще има във Варна, Бургас, Русе, Пазарджик, Червен бряг и като цяло в по-големите градове. В повечето случаи митингите са пред областните управи.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).