Стефан Стоянов: Засега в Пловдив е относително малък броят на заразените в училищата

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:01 / 22.10.2021
3419
22 паралелки от СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Пловдив преминават на онлайн обучение, други 20 остават да учат присъствено, съобщи пред журналисти директорът на учебното заведение Ирена Душкова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите й училището има готовност за онлайн обучение, има виртуални класни стаи за 22 паралелки. Ще се прави ротация през една седмица.

Около 20 души от персонала са ваксинирани, което е около 25% от целия състав, каза още Душкова, а преболедувалите са 11 души. Според нея, когато зеленият сертификат стане задължителен в образованието за тях няма да има затруднения.

Зам.- кметът Стефан Стоянов съобщи, че процентът на ваксинираните учители в цялата община е аналогичен. "Ще имаме все повече ваксинирани учители и персонал“, каза Стоянов и добави, че се вижда, че щом световната тенденция е към повишаване на ваксинирането, благодарение на което се върви към нормален живот и отваряне на всичко, то имунизацията наистина остава единственото решение. От вчера цифрите и у нас показват, че се върви към решаване на проблема и у нас, смята Стоянов.  

По думите му тепърва ще се събират данни. Към онлайн обучение ще се преминава в краен случай, когато системата е на ръба и болниците са препълнени. Ученето от вкъщи не може да бъде постоянно решение, защото мястото на децата е в училище, каза Стефан Стоянов.

Цифрите се следят непрекъснато. Като цяло засега в Пловдив е относително малък броят на заразените деца и учители в училищата и детските заведения, но броят постепенно се увеличава.

Технически училищата в Пловдив са подготвени за онлайн обучение, каза още Стоянов. Пловдив е лидер в страната по въвеждането на облачни технологии. ад 60% от учителите са обучени и това продължава. През пролетта и лятото преди ваканциите над 90% от децата над 4 клас вече използват служебните си имейли. Навлизането на умни технологии в образователната система е на ниво и те се използват ефективно.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).