Стефан Стоянов: Дуалното обучение дава възможност на бизнеса да е близо до децата

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
16:21 / 30.10.2019
3751
Политиката по въвеждане на професионално и най-вече на дуалното обучение в професионалните гимназии дава възможност на повече компании да са близо до децата, когато те се изграждат като професионалисти и след това да предлагат работа. Това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов след откриването на новата учебна зала в Професионалната гимназия по електротехника и електроника - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Реновирането и оборудването на учебната лаборатория е плод на дългогодишно сътрудничество между ПГЕЕ и BTL Industries. "Това е успешният модел за партньорство между професионална гимназия и бизнес партньор, който осигурява на учениците съвременна ергономична физическа среда и модерно технологично оборудване, което ние днес показахме на практика как се получава" - каза директорът на ПГЕЕ Стоянка Анастасова.

Успява ли да се стопи дистанцията между училищното обучение и практическите нужди на бизнеса и какви нови учебни зали ще бъдат открити в ПГЕЕ в Деня на професионалното образование 26 ноември - гледайте в интервюто с директора на гимназията Стоянка Анастасова и зам.-кмета Стефан Стоянов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).