Стефан Шилев се връща начело на общинския отдел "Екология"?

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
18:51 / 07.02.2020
6954
Бившият директор на РИОСВ - Пловдив доц. Стефан Шилев най-вероятно ще се върне на работа начело на общинската дирекция "Екология и управление на отпадъците", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От пресцентъра на община Пловдив потвърдиха, че Шилев е в неплатен отпуск и от него зависи кога ще се върне. От него зависи и дали ще поиска прекратяване на правоотношенията. На този етап не е провеждан разговор с Шилев.

Еколог №1 е имал трудов договор по чл. 7 от Закона за държавния служител. За да бъде назначен за директор на РИОСВ - Пловдив, е излязъл в неплатен отпуск. Екодирекцията е управлявана през това време от временно изпълняващ длъжността Василка Иванова – Чопкова.

Съгласно чл. 160 от Кодекса на труда всички, наети на постоянен трудов договор, могат да ползват неплатен отпуск, ако работодателят им разреши, коментира казуса за Plovdiv24.bg председателят на КНСБ Боян Бойкински. В този случай се плащат  осигуровки на лицето само за първия месец от неплатения отпуск. В КТ не е упоменат срок за продължителността на отсъствието. В Закона за държавния служител също няма посочен максимален размер за неплатен отпуск.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
26.02.2020 Ексклузивно: Десислава Георгиева е новият шеф на РИОСВ Пловдив!
07.02.2020 Ексклузивно: Шилев: Няма да работя със сегашния кмет на Пловдив, той не държи на предизборните си ангажименти!
07.02.2020 Божидар Илиев е новият директор на РИОСВ Пловдив
07.02.2020 Скандал! Уволненият шеф на РИОСВ Пловдив намекна, че е поръчан от кмета!
06.02.2020 Ревизоро уволни шефа на РИОСВ Пловдив без мотиви!
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).