Стартира уникалният за Балканите панаир на домашните любимци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 31.10.2008
1335
В уникално за Балканите събитие се превърна Панаирът на домашните любимци "Зоо ревю", заяви при откриването му Андон Тодоров, председател на Киноложко дружество-Пловдив, което е съорганизатор на проявата заедно с Международен панаир Пловдив. Близо 300 кучета, десетки котки, над 200 гълъба и над 100 канарчета, 60 папагала, различни влечуги и екзотични растения могат да се видят на изложението, което продължава от 31 октомври до 2 ноември в палата 8 на панаирния комплекс.

48 фирми, с 12% повече от миналата година, от 16 държави участват в "Зоо ревю 2008". Те предлагат всичко за домашните любимци - храни, оборудване, аксесоари, специализирана литература и други изделия, свързани с отглеждането на кучета, котки, птици и животни, както и на екзотични растения.

"Освен условия за бизнес, ние предоставяме с тази атрактивна изложба и условия за развлечение - каза в приветствието си Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. - Тук виждаме нови породи и черпим нови идеи за свободното време." Тазгодишното издание е генерална репетиция за 10-годишнината на "Зоо ревю" през 2009 г. и очакваме то да стане още по-значимо събитие, добави той.
Докато другите изложения са профилирани, в това обединяващото за всички е любовта към животните, в него няма граници за възраст и професия, заяви зам.-кметът на община Пловдив Георги Шопов при официалното откриване на Панаира на домашните любимци.

Посетителите ще видят 10 вида папагали, африкански дебелоопашат гекон, монголски джирбери - мишевидни гризачи от Северна Азия, екзотични влечуги. Две британски късокосмени котки на име Брендон са сред атрактивните участници, носители на шампионска титла, както и персийската котка Морис. Гостува и куче, което се ражда черно, а умира бяло, като според възрастта си променя и цвета на козината.

В богатата експозиция на гълъби присъстват представители на породата високолетачи, чийто рекорд в България е 16 часа във въздуха, пощенски, чайки, перукери, паунести и др. Много разнообразна е и колекцията от канари, които ще бъдат оценявани от специално жури.

Освен птици, животни и екзотични растения сред експонатите на изложбата са различни видове играчки за кучета, аксесоари, храни и хранителни добавки, специализирани издания.

Пет екстериорни изложби - три за кучета, за котки, за гълъби и канарчета, както и много състезания - професионални и забавни конкурси се провеждат по време на "Зоо ревю". За първи път ще бъдат демонстрирани елементи от изпита "Пригодност за живот на кучето в градска среда", който е задължителен в държавите от ЕС.

С голям интерес се очакват специализираните екстериорни киноложки изложби за титлите С.А.С. и С.А.С.І.В., в които кандидатите ще бъдат оценявани от съдии от България, Румъния, Русия, Словакия, Швеция и ще получат сертификати.

Панаирният комплекс очаква хиляди гости от цялата страна, които в събота и неделя, освен "Зоо ревю", могат да посетят и изложението "Цветна есен", Италианския фестивал на красотата и Националната трофейна изложба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).