Стартира проектът "Ателиета по изкуства"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:41 / 08.07.2014
1912
На 10 юли /четвъртък/ от 12.00 часа фондация "Безгрижно детство" и образователният център към фондация "Безгрижно детство" , съвместно с кмета на район "Централен" Райна Петрова и зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков ще дадат пресконференция относно спечелването и старта на проекта "Ателиета по изкуства". 

На представянето пред медиите, което ще се състои в образователен център "Безгрижно детство" /бул. "Марица", южната страна, под пешеходния мост/, ще присъства и общинският съветник Пенчо Малинов, наблюдаващ проекта "Ателие по изкуства".

Проекът "Ателиета по изкуства" е насочен към младежи, които имат желанието и потребността да опознаят и да се занимават в областта на различните изкуства. Проектът цели да се създаде атмосфера, в която талантите могат да се развиват и усъвършенстват в областите на медийното изкуство, изобразителнота изкуство и танцовото изкуство, като се предлагат съвременни модели и практики на обучение,както и културно интерградивни инициативи и изяви. Целевата група на проекта са 50 деца на възраст от 14 до 16 години, разпределени в работните ателиета по предварително изготвен критерий за подбор.

Предвидени са следните ателиета:

1.Ателие "Медийно изкуство - TV студио-START-UP", чрез дейностите в това направление участниците ще имат възможността да се обучат и покажат таланта си като журналисти, видео редактори, актьори, фотографи и дори професионални водещи с увереност на сцената, да не се страхуват да говорят публично, като използват знанията на изкуството на словото

2. Ателие "Изобразително изкуство"- чрез дейностите участниците ще усвояват изкуството рисуване, ще усъвършенстват своя талант, ще развиват своя усет за естетика, ще се докоснат до творци, за да стимулират и амбицират собственото си развитие.

3. Ателие  "Съвременни Танци" - чрез дейностите младите хора ще придобият технически умения, ритмичност, артистичност, ще се запознаят с композиционната структура и хореографска идея на танца, ще развиват способности за завладяване на публиката, използване на оригинални похвати и иновации. Дейностите ще дадат шанс за изява на млади хора да се занимават с творческа дейност в съвременното танцово изкуство, като превантивна мярка срещу застоялият начин на живот, агресията и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).