Стартира нов социален проект в район "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:49 / 01.04.2016
3866
В район "Източен" днес започва работата по проекта "Независим живот - район Източен" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. 

Началото му бе дадено лично от районния кмет Николай Чунчуков, който заяви: 

"Проектът е част от социалната политика на Община Пловдив към хората със специални потребности и има широк социален ефект, защото дава нова работа на 35 трайно безработни граждани за период от две години, с които са сключени трудови договори с всички произтичащи от това социални права. 

По проекта помощ вече получават 74 души, живеещи в района, с физически или ментални увреждания. Специално внимание е отделено и на децата с увреждания, като техните родители са назначени за лични или социални асистенти. 

По проекта е осигурен специализиран транспорт за хората с увреждания, за тях освен личните и социални асистенти се грижат и медицинска сестра, рехабилитатор и психолог". 
 
Още в първия ден на проекта бе осъществена консултация на психолога с няколко потребители, а личните и социални асистенти започнаха работа по изпълнение на предварително изготвения месечен график.

Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков пожела ползотворна работа на хората от екипа, реализиращи проекта и отново им заяви своята пълна подкрепа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).