Стартира изложба "Пролетни багри" на млади пловдивски творци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 21.04.2017
1391
Довечера от 18,00 ч. в Дома на културата "Борис Христов" стартира изложба "Пролетни багри" на млади пловдивски творци. В своите творби те ще разкажат с езика на различни техники своя поглед върху природата, натюрморта, мечтите и безброй още теми. В периода до 5 май ще се имате възможност да се насладите на артистични произведения в живопис, акрил, акварел и графика. 

Представените млади творци са членове на "Ателие-Галерия S-hombre" с ръководител Милен Сиромашки. Това е третата изява на учениците за тази година. Казват, че не човек избира да се занимава с изкуство, а изкуството избира него. Тази мисъл важи и за учениците на ателието. Освен живопис ще бъдат представени графики и фотографии. 

Ателието подготвя младежи и деца за кандидатстване в различни видове художествени училища и академии както в страната, така и в чужбина. Подготвя любители в областта на живописта, графиката, скулптурата и приложните изкуства. Участва ежегодно в различни конкурси и изложби в страната и чужбина. Голяма част от младите автори печелят международни отличия. Една немалка част от младежите обучавани в ателието вече са част от художествения живот в Пловдив - обучаващи се в художествени училища и академии в страната и чужбина. Събитието е посветено на настъпващата пролет. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).