Стартира Шестото издание на литературния конкурс "Недоизречено"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:11 / 01.12.2014
2743
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Писателят Стефан Бонев даде старта на Шестото издание на своя нестандартен литературен конкурс "Недоизречено". Това се случи в препълнената с ученици мултимедийна зала на Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив. Най-нетърпеливите започнаха да пишат още по време на срещата. 

Този път проявата ще бъде локална - за учениците, по чието желание се провежда творческата надпревара, както и за техните преподаватели и родители. Стефан Бонев и литературоведът Здравко Дечев поставиха на всички желаещи да участват срок до 24,00 ч. на 13 февруари 2015 г., петък, за да изпратят своите произведения заедно с данните и координатите си на имейл nedoizrecheno@abv.bg. 

Датата не е избрана заради символиката. На 13 февруари тази година във Варна приключи извънредно успешното Четвъртото издание, организирано там от Мариела Русева, съавтор на конкурса. 

Спонсорът на "Недоизречено" проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив, приветства желаещите да се включат в конкурса и им подари екземпляри от книгата си "Съвети за мъж на средна възраст от Южна България", а победителите от предишни издания Евелина Кованджийска, Таня Даскалова и Бехрин Шопова прочетоха наградените си творби пред учениците и учителите от Френската. Бонев, Кованджийска и останалите гостуващи автори Дима Политова и Любка Славова също дариха свои книги на училището. 

В това "Недоизречено" отново ще има награди за участници до и над 21-годишна възраст, предвид желанието на някои преподаватели да се включат. Те също проявяват интерес към творчеството на Бонев, част от чиито разкази от няколко години се изучават в българските училища. Въпреки локалния му характер, в настоящото издание е предвиден приз и за външен участник, без ограничения за възраст или населено място.

"Недоизречено" получи награда "Пловдив" за проведените през миналата година две ученически издания в ЕГ "Иван Вазов" и ГХП "Св. Св. Кирил и Методий". 

Текстовата матрица е еднаква за всички досегашни конкурси и съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Ставайки съавтори на Стефан Бонев, кандидатите сътворяват автентични литературни произведения. Матрицата може да изтеглите от адрес: www.stefanbonev.eu.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).