Стартира Национална конференция на акушер-гинеколози

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 23.02.2012
1833
Петата национална конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ започва утре (24 февруари) в Пловдив. Тя ще се проведе в хотел "Санкт Петербург". В 12.00 във фоайето на хотела ще бъде дадена пресконференция, а в 18.00 участниците ще бъдат приветствани официално от организаторите.

Очаква се засилено присъствие на лекари от цялата страна. 22 са записаните в програмата научни презентации. Водещи специалисти в българската гинекология ще представят актуални теми от съвременното й развитие. Сред акцентите са приложението на стволови клетки, фитотерапията и хомеопатията като алтернативи на конвенционалното лечение, нови подходи в борбата със стерилитета и влагалищните инфекции, предпазване от рак на маточната шийка и др.

В конференцията ще се дискутират и нерешените организационни проблеми на доболничната акушеро-гинекологична помощ, които възпрепятстват нормалната работа на специалистите и постигането на качествена медицинска услуга. Това неминуемо дава отражение и върху здравето на пациентите. 

Нови лекарствени продукти и диагностични методи от сферата на гинекологията, както и медицинска апаратура ще бъдат презентирани на научния форум. В него е включено и мащабно фармацевтично изложение с участието на водещите компании в областта на женското здраве.

Предварително бе запланувано и провеждане на първи по рода си национален пациентски форум по проблемите на рака на маточната шийка, но поради липса на интерес от поканените пациентски организации провеждането му се отлага за близко бъдеще.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-силният българин пловдивчанинът Мариян Димитров ще дърпа три ...
Ново 20: Ето кога затварят Бетонния мост
Безценни артефакти ще могат да бъдат видени в Пловдив
Кметът на Пловдив, митрополит Николай и Чергов откриха параклис д...
Граждани от "Южен": Колко още ще продължи това мъчение?
Лекар от Пловдив: Обрив от лаймска болест може да се появи до 30 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).