Starbucks откри втория си обект в Пловдив - този път в мол Plovdiv Plaza

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:31 / 23.11.2018
18058
Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри своето второ заведение в Пловдив. Това е тринадесетият обект в страната на прочутия бранд, който тази година чества и своята десетгодишнина в България. Кафенето е разположено в новия мол Plovdiv Plaza на ул. "Георги Странски" №3, ниво 2 и разполага с търговска площ от 240 кв. м и 124 седящи места. Обектът е отворен за посетители всеки ден от 08:00 до 22:00 ч.

Новото кафене следва философията на Starbucks® да подкрепя креативността, създавайки уникална атмосфера, която предразполага към общуване и приятно прекарване на свободното време. Интериорният дизайн е разработен ексклузивно за Пловдив с акцент върху градската култура, традициите и историята на бранда. Новият Starbucks® е с фокус към съвременния градски човек и семействата с деца – за свободното време, споделено с любими хора, за почивка след дълго пазаруване, или работна среща.

"Щастлив съм, че с втория си обект в мол Plovdiv Plaza разширяваме присъствието на Starbucks® в най-красивия град на България. Надяваме се да допринесем за истински коледното настроение на пловдивчани, като представим за първи път в града напитки, приготвени от специалния празничен бленд на веригата. Така още повече наши почитатели ще могат да се насладят на кафе напитките ни, както и на уникалното Starbucks® изживяване. Тази година отбелязваме своя десети юбилей. Десетгодишният ни опит ни научи да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на нашите клиенти. Затова вярваме, че ще предоставим уникално преживяване на жителите и гостите на Пловдив“, заяви Иван Георгиев – регионален мениджър на Starbucks® България.

На откриването на второто кафене Starbucks® в Пловдив бяха представени и специалните коледни напитки и сладкиши – Gingerbread Latte, Toffee Nut Latte, горещ шоколад Salted caramel brownie, торта "Червено кадифе“ и още много ароматни изненади.

Коледният дух вече завладя Starbucks® и с нови опаковки и емблематичните червени чаши. Празничното настроение се предава и от баристите на Starbucks®, които по традиция слагат празнични червени престилки през месеците до Нова година. Лимитираната серия на легендарната червена чаша във вариант за многократна употреба влиза в продажба от първи декември и ще даде възможност на всички кафе любители не само да опитат любимите си вкусове и аромати, но и да направят нещо повече за отговорното опазване на околната среда.

Повече вкус в ежедневието и настроение за предстоящите празници носи специалният коледен бленд кафе за годината – специално отгледан и отлежавал пет години сорт Суматра с несравним, богат и дълготраен вкус. 

Американската верига за кафе Starbucks® стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks® е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks® roast.

В България първото заведение Starbucks® отвори врати през 2008 г. на ул. "Гурко“ 62 в столицата. Днес обектите вече са тринадесет – осем в София, два в Бургас, два в Пловдив и един във Варна.

Виж коментарите (1)

Още по темата (55):
11.11.2023 Невиждани колони от автомобили заради новия Jumbo
17.02.2022 Признание за Plovdiv Plaza Mall
17.11.2021 Най-новият мол в Пловдив неузнаваем!
28.04.2021 Спират част от асансьорите и ескалаторите в пловдивски мол
04.08.2020 Пловдивчанка: Горчивина и унижение след посещение в магазин в най-големия
мол
26.06.2020 Sinsay отваря първия си магазин в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).