Стана ясно защо полицията толкова време мълча за убийството на Плъха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
13:19 / 07.03.2018
46019
Заради Прокуратурата МВР не можеше да каже нищо за случая с убийството в Пловдив. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти след заседание на Министерски съвет в отговор на въпрос защо МВР се е забавило толкова дълго време при изнасяне на фактите около случая в Пловдив, при който д-р Иван Димитров беше обвинен в убийство на 38-годишен циганин.

"Спомняте си шесторното убийство - тогава бяхме обвинени в обратното, че много бързо сме издали информация. Тук 72-часовото задържане се определя от Прокуратурата и ние само го изпълнихме. Аз се колебаех дали да изляза да кажа нещо, но не можех заради Прокуратурата. А какво знаехме ние - знаехме само едно нещо за д-р Димитров в началото, когато го задържахме, и това беше, че той има незаконно притежавано оръжие. И изчакахме Прокуратурата - така се прави, така правят в другите държави", каза още той и посочи, че там винаги изчакват да мине време, за да се установят фактите.

"А чухме, че фактите не са такива, каквито се представиха. Аз съжалявам, че гражданството се заблуди от това кой е прав в случая и толкова бързо взе една страна, но благодаря на тези, които със здрав разум казваха по телевизията да изчакаме, защото фактите не са известни. И сега вече всички ги знаете. Така че моята оценка е, че правилно МВР не съобщи нищо, защото не само че нямахме право, но и не знаехме и фактите", коментира Радев.


Виж коментарите (20)

Още по темата (145):
26.03.2024 Оправдаха д-р Димитров, убил крадец в дома си в Пловдив
16.10.2023 Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
30.05.2023 Полицай е описал минута по минута записите от камерите, заснели моментите преди и след фаталното прострелване на Жоро Плъха
14.03.2023 Разминавания в показанията за убийството на Жоро Плъха
20.02.2023 Добра новина за д-р Димитров, убил Жоро Плъха
14.12.2022 ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).