Speedflow Bulgaria стана дарител на Епископската базилика в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:16 / 31.10.2018
4271
Уеб агенцията Speedflow Bulgaria е третата компания, която си "подари“ птица и стана част от дарителска акция на организацията "Приятели на Базиликата“, която има за цел да реставрира Голямата базилика на Филипопол и да я превърне в атрактивен културен център. Очаква се музейният комплекс да отвори врати за жителите и посетителите на Пловдив през 2019 година, когато градът ще бъде Европейска столица на културата. Комплексът ще предлага разнообразна и наситена културна програма, подходяща за малки и големи.

Голямата епископска базилика в Пловдив е най-големият раннохристиянски храм в България. Той е важна част не само от историческото и културното богатство на България, но и на света. Храмът е включен в Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти, а римските мозайки, които покриват пода на базиликата, са едни от най-интересните и впечатляващи находки. В реставрирането на мозаечните шедьоври се включват фондация "Америка за България“, Община Пловдив и Министерството на културата заедно със стотици доброволци. Разкрити са образите на над сто птици от различни видове, което вдъхновява  основателите на "Приятели на базиликата“ да стартират първата си дарителската кампания под надслов "Подари си птица“.

 "Горди сме, че сме част от проект с подобен мащаб. Наша отговорност е да работим съвместно с институции и граждани, за да съхраним и оставим нещо значимо за поколенията след нас“, казва Влад Еллис, изпълнителен директор на Speedflow Bulgaria. След основаването на компанията през 2015, когато Speedflow Communications премества екипа си в гр. Пловдив, IT фирмата се включва в редица социални проекти, последният от които е Възстановяването на ботаническа градина в града. Съвместно с Община Пловдив и Аграрен Университет-Пловдив стартират доброволчески инициативи, с което целят да облагородят парка и да го превърнат в интерактивно зелено пространство за хора на всякаква възраст. В момента тече и конкурс за избор на име и лого на новата Ботаническа градина, за който можете да се запишете тук.

Виж коментарите (0)

Още по темата (220):
06.04.2024 Огромен срам! Родители, озаптете си отрочетата!
22.02.2024 Висока оценка: Епископската базилика на Филипопол става част от стоте национални туристически обекта
11.02.2024 Десетки служители на НСО завардиха Епископската базилика, вижте защо
27.07.2023 BBC заснеха филм за Епископската базилика на Филипопол
26.07.2023 Епископската базилика отваря врати за архитектурна работилница за деца тази неделя
05.07.2023 По 250 души на ден посещават Епископската базилика на Филипопол
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).