Собственици на коли в шах заради наложени глоби в Пловдив

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (6)
15:54 / 15.07.2019
20913
Пореден читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да сподели за проблем в нашия град. Ето неговите думи:

Здравейте, като една от най-четените медии в Пловдив искам да разкажа за проблем, на който станах свидетел преди няколко дни.

Тази сутрин видях новината, изпратена от ваш читател, че полицията масово глобява за неправилно паркиране по булевард "6-ти Септември". Напълно подкрепям подобни акции, понеже наистина пловдивските (и не само) шофьори не се съобразяват с никакви правила и е нужно да се контролират редовно, за да започнат да спазват реда. Разбирам, че няма къде да се паркира, за което до голяма степен има вина и Общината, раздала строителни разрешения на почти всеки поискал такова, но това не оправдава и паркирането по невъобразим и опасен начин.

Но видях и обратния проблем. В петък бяха глобени коли, паркирани на широк тротоар, където изрично са разчертани паркоместа. Като основание на фиша беше записано "паркиране на тротоар без разрешение на Общината". За мен като обикновен човек едно разчертано паркомясто независимо къде се намира означава недвусмислено разрешение за паркиране. Отделно в този конкретен случай колите са паркирани на поне 5 метра от сградата и има достатъчно място за пешеходци.

Собствениците на коли се чудеха как е възможно да бъдат глобени при положение, че са паркирали на обособени и означени паркоместа, на които нито има забранителен знак, нито паркоместата са запазени, нито пречат на пешеходците.

Та в задачата се пита, ако няма забранителен знак, но има означено паркомясто, как един обикновен човек да разбере, че няма право да паркира там? Освен от глобата с фиш, която между другото доколкото знам е на ръба на закона, но е много трудно и времеемко да бъде оспорена и повечето хора предпочитат да си я платят и да нямат повече главоболия.

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).