Снегорините влязоха в малките улички, там блокада от паркирани автомобили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
12:02 / 09.03.2010
8175
След обилния снеговалеж тази сутрин, който натрупа само за 2 часа и половина близо 20 сантиметра снежна покривка, основните булеварди в града вече са почистени, установи репортерска проверка на Plovdiv24.bg.

Снегорините вече влязоха и във вътрешните и съвсем малките квартални улички, където обаче бяха посрещнати от блокада от паркирани автомобили. Това затрудни много работата на почистващите машини, а на места я направи невъзможна.

34-годишен пловдивчанин е бил затиснат от паднал от тежестта на натрупания върху него сняг клон, съобщи за Plovdiv24.bg говорителят на пожарната Георги Кунев. Мъжът е почиствал автомобила си, когато клонът се е стоварил отгоре му. За щастие се е отървал само с уплаха, без сериозни наранявания.

Десетки сигнали за опасно надвиснали клони получават от сутринта в пожарната, "Гражданска защита" и "Градини и паркове". "Падналите клони и дървета този път са още повече в сравнение с предишния снеговалеж", констатира управителят на „Градини и паркове" Иван Георгиев. „Тежкият сняг е изтръгнал из корен дори цели дървета. До края на деня обаче няма да има улици, затворени от прекършените клони, както беше в сутрешните часове на Коматевския възел, на слизане от кв. „Хр. Смирненски", заяви Георгиев.

Екипите на „Градини и паркове" работиха по разчистването на паднали клони и цели дървета още до училище „Райна Княгиня", на улица в района на Захарна фабрика /над 10 дървета/, на ул. „Георги Икономов" в район „Южен", както и на бул. „6-ти септември". Най-интензивно падналите клони и дървета се изнасят след олекването на трафика, след 10.30 ч. 41 резачи на „Градини и паркове" обаче продължават да премахват с вишки потенциално опасните клони.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (33)

Още по темата (20):
11.03.2010 Работничките на "Чистота" почистват спирки и тротоари от снега
11.03.2010 Пътят между селата Загражден и Белица затворен
11.03.2010 Улиците отново плувнаха във вода след последния снеговалеж
10.03.2010 Снегът спира до обяд, започва с нова сила във вечерните часове
10.03.2010 Започват проверки на снегопочистването пред магазини и жилищни сгради
10.03.2010 Паднало дърво затваря за час движението по ул. "Даме Груев"
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).