Слушайте разкази за загадъчна реалност в една могила - само в предаването "Цветовете на Пловдив"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:12 / 19.09.2023
1440
В предаването "Цветовете на Пловдив“ днес ще чуете разказ за невероятни концерти с участието на знаменити музиканти със световна слава.

Всичко това ще се случи по време на есенните "Дни на музиката в Балабановата къща", които винаги предлагат нещо изключително.

Какво ще е то тази есен ще ни разкаже Мила Георгиева, която организира "Дни на музиката в Балабановата къща“. От нея ще разберем още каква е историята на този уникален формат, който се провежда всяка година в Пловдив.

Но това не е всичко. Също в днешното предаване ще има и разказ за една загадъчна реалност, защото ще се пренесем отново в местността Южния некропол на Филипопол, където, според археолозите, е имало около 60 могили. До днес е останала само Голямата могила, която е и най-запазена. Директорът на Регионалния археологически музей доц. д-р Костадин Кисьов и ресорният заместник-кмет на Пловдив Пламен Панов представиха резултатите от стартиралите преди две години археологически проучвания на Голямата могила и обявиха, че обектът има голям потенциал и той ще се превърне в атракция, която да води туристи. Подробностите очаквайте също в предаването днес. Ще ни ги представи доц. д-р Костадин Кисьов

И още - за 12-ти път, в продължение на цели две седмици, къщите и пространствата на Стария град в Пловдив ще се оживят от събития, посветени на популяризирането на духовното и историческо наследство на Трихълмието.

В центъра на събитията тази година е и отбелязването на 120-годишнината от рождението на художника Златю Бояджиев.

На 18 септември празниците бяха официално открити с Концерт "Старият град празнува с Мишо Йосифов бенд“. Ще чуете повече и за програмата на празниците.

Всичко това на честота 89.9 MHz, по Радио "Фокус", вторник, от 14 до 15 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (98):
28.05.2024 За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването "Цветовете на Пловдив"
24.05.2024 Мария Колева: Над 650 участници от цяла България са записани до момента за фестивала "Традиции и памет" в Пловдив
22.05.2024 Най-добрите млади пианисти в конкурса "Милчо Левиев" в Пловдив ще получат ръчно издялани статуетки
21.05.2024 Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
21.05.2024 Духът на Милчо Левиев в Националния конкурс за пианисти в Пловдив, слушайте в предаването "Цветовете на Пловдив"
16.05.2024 Мила Павлова: Фестивалът "Дни на музиката в Балабановата къща" е помогнал на над 1900 млади български музиканти
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив
За увеличение на стандартите и възнагражденията в социалния секто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).