Сложна ситуация с паркирането край аптека "Марица"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
15:55 / 10.07.2016
6529
Читател на Plovdiv24.bg разказа за ситуацията с паркирането край аптека "Марица". 

"От известно време насам се канят да закрият паркинга, в който се паркират 40+ коли в центъра на града. Става въпрос за паркинга пред блока на аптека "Марица".

Доколкото сме информирани със случая, действително там не бива да е паркинг, но ние сме адски много хора, които няма къде да оставят автомобилите си. 

Моля, чрез вашата медия, да съдействате и да променим статута на въпросното място на паркинг, дори ако ще - платен, но да си имаме местенце пред блока за колите си, защото не може навсякъде хората да им правят паркинги, а при нас да унищожават такъв."

Наш репортер се свърза с кмета на район "Централен". Георги Стаменов съобщи, че от едната страна на този блок няма как да се направи паркинг, защото там е пешеходна зона. От другата страна пък има два паркинга - единият е на съда, както и по-малък паркинг, обособен през 90-те години. 

В момента районната администрация обмисля паркирането в част от еднопосочните улички да става и от двете страни.

Стаменов коментира, че в тази част на града нощно време броят на автомобилите драстично намалява и тогава край блоковете има достатъчно място. Положението през деня се усложнява заради потока от хора и автомобили от другите райони. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).