Следващата седмица комуналните фирми в Пловдив започват великденско почистване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 16.03.2005
1602
Вчера изтече изтича зимното дежурство на комуналните фирми в Пловдив, съобщиха от общината. Още след последния снеговалеж започна почистването на разпръснатите по улиците големи количества солопясъчна смес, защото в края на февруари поради обилните снеговалежи и обледяване бе изразходена около 3 000 т. солопясъчна смес. Поради огромното количество почистването, продължава, като във всички райони на града сместа е събрана на големи купчини, като голяма част от същите вече са вдигнати. За почистването на града от натрупания по улиците пясък от фирма “Чистота” работят 60 души, а от фирма “Еко глобал” – 400.
В район “Южен”, където работи фирма “Чистота”, вече окончателно са изчистени улиците “Вапцаров”, “Кукленско шосе”, “Коматевско шосе”, кв. “Коматево”, в района на хипермаркет “Билла” и автогарата. По график фирмата трябва да приключи с почистването на пясъка днес.
В район “Източен”, единия от петте района, обслужвани от фирма “Еко глобал”, напълно почистени са улиците “6-ти септември”, бул. “Източен”, бул. “Хр. Ботев”, бул. “Хр. Цанов”. Изметена и събрана на купчини е пясъчната смес на улиците бул. “Санкт Петербург”, бул. “Марица”, бул. “Кн. Мария Луиза”. Само за вчерашния ден в района комуналната фирма осигури извънредно техника и бяха извозени 140 тона отпадъци, като са изчистени 10 инцидентно възникнали сметища. Усилията бяха насочени на ул. “Ландос”, “Крайречна”, училищата “П.Славейков” и “Н. Геров”, ул. “Прохлада”.
В район “Северен” от солопясъчна смес вече в процес на извозване са улиците “Цар Борис ІІІ Обединител”, бул. “България”, “Дунав”, “Победа”, “В.Левски”. Почистването продължава.
В район “Център”-“Запад” напълно почистени от зимния пясък са бул. “Руски”, бул.”6-ти септември”, бул. “В.Априлов”, ул.”Гладстон”, ул.”Пещерско шосе”, ул. “Свобода”, моста на Герджика, моста на “В.Априлов”. Почистването продължава.
В район “Централен” всички централни улици са изчистени от пясъка, продължава работата по Бетонния мост, вътрешния регул на бул. “Руски, както и части от бул. “Марица” и бул. “Хр.Ботев”.
Напълно почистени са 6 от големите улици и булеварди в район “Тракия”, като пред финализиране на почистването са още 8 големи улици. Почистват се също бул. “Симеон”, ул. “Нестор Абаджиев” и Асеновградско шосе.
Фирма “Еко глобал” започва Великденското чистене (основно машинно метене, мене, оборка на улици, площади и алеи) в началото на следващата седмица. От 21.03.2005 г. стартира и Великденското почистване (метене, миене по график, оборка и почистване на междублоковите пространства, включително улиците от ІІ и ІІІ категория), извършвано от фирма “Чистота” в район “Южен”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).