След продажбите на имоти от Гергов: Съветник призова кмета да спре загубите за града!

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
16:36 / 03.07.2020
10319
Общинският съветник и председател на групата на "Демократична България" в Общинския съвет Веселина Александрова призова кмета Здравко Димитров да да ангажира целия юридически капацитет на общината и да спре загубите за града, които не са само финансови, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Повод за обръщението е новината, че бизнесменът Георги Гергов продава имоти от дружеството "Пълдин туринвест", а кметът Здравко Димитров заяви, че не знае за това.

Адвокат Александрова припомня, че предметът на дейност на "Пълдин туринвест" е туристическа дейност и възстановяване на сградния фонд на Стария Пловдив. "Би следвало имотите, които са внесени от общината, да служат именно за тези цели, а сега Гергов в свое интервю казва, че ги продава, за да строи складове, защото Пловдив имал нужда от складове" - коментира юристката. 

Ударната продажба на имоти в Стария град, сред които са Обредния дом, къщи, парцели и т.н. , стартира в началото на мандата на Здравко Димитров, който твърди, че не знае за тях.

Според адв. Александрова, това твърдение на кмета е нелепо по няколко причини. На първо място, продавачът трябва да се снабди с данъчна оценка за имота. След това в дирекция "Местни данъци и такси" се плаща данък придобиване на имота. Накрая пак там постъпва и уведомление от имотния регистър за смяната на собствеността. "Светват три лампички в администрацията на кмета. По-светло от това няма накъде. За мен е очевидно, че управлението на ГЕРБ в Пловдив е в колаборация с председателя на БСП в Пловдив Георги Гергов" - обобщава тя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).