След поредния фатален инцидент поставят камери на оживените кръстовища в "Централен"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
11:40 / 16.07.2013
11349
Преди две седмици с кмета Иван Тотев обсъдихме възможността за поставяне на камери по оживените кръстовища и някои рискови пешеходни пътеки в "Централен". Това заяви районният кмет Райна Петрова пред репортер на Plovdiv24.bg.

"Градоначалникът има идея и желание през 2014 година да се заделят средства от Община Пловдив за реализиране на тази идея. Вече сме провели разговори с представители на пловдивската полиция. На този етап обаче все още не е ясно на кои точно места ще бъдат поставени устройствата. Знаете, че такива вече има както в Стария град, така и по Главната и мисля, че до края на мандата намерението ни ще стане факт", заяви Петрова.

Припомняме, че на 13 юли, събота, пловдивчанка загина, след като бе блъсната на пешеходна пътека вчера. Инцидентът, за който Plovdiv24.bg първи съобщи още същата вечер, стана около 19 часа на бул. "Васил Априлов" от южната страна на моста.

Лек автомобил "Шкода", управляван от М.И. /32 г./ от София, удари 71-годишна пешеходка, която почина на място. Водачът е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. 

Двете пешеходни пътеки от двете страни на р. Марица по бул."Васил Априлов" са често място на инциденти с пешеходци. Пътеката от северната страна на реката дори е със светофар, но въпреки него инцидентите с летален край не са един или два. Припомняме, че след акция на Plovdiv24.bg там бе монтирана камера, която наблюдава пешеходната пътека. Нашият сайт следи изкъсо инцидентите на тази пешеходна пътека: Опасна пешеходна пътека на бул."Васил Априлов".


Виж коментарите (33)

Още по темата (5):
14.07.2013 71-годишна жена е починала при снощния инцидент на бул."Васил Априлов"
13.07.2013 Пешеходец загина при ПТП в Пловдив тази вечер
30.06.2009 Шофьор блъсна възрастна жена на пешеходна пътека
26.02.2008 Мъж пострада при пътен инцидент на пешеходна пътека
27.08.2007 Заловиха неправоспособен мотоциклетист, блъснал жена и избягал
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).