След акцията на Plovdiv24.bg: Монтираха камера на пешеходната пътека-убиец на бул."Васил Априлов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
11:14 / 19.02.2013
11155
След акцията на Plovdiv24.bg камера за видеонаблюдение дебне за нарушения при преминаването на пешеходната пътека-убиец на бул."Васил Априлов" между моста на река Марица и бул. "България", предаде репортер на сайта. На един от осветителните стълбове в близост до пътеката е монтирано устройството, картината от което се наблюдава 24 часа в денонощието от служители на 3 РУП в "Северен", съобщи зам.-кметът в Община Пловдив Александър Държиков

Точно той беше човекът, откликнал веднага на инициативата на сайта ни за обезопасяването на съоръжението, когато го сезирахме след поредния трагичен инцидент, станал на мястото. На 16 януари 75-годишна пенсионерка загина, когато, пресичайки пешеходната пътека, беше блъсната от автомобил "БМВ", управлявано от 42-годишен мъж от Черногорово.

В писмо до Община Пловдив Plovdiv24.bg предложи да се разгледат няколко предложения за обезопасяването на пътеката. Те включваха поставяне на легнал полицай на мястото - по пример на множество такива "гърбици" по булевардите в Бургас; повдигане на пешеходната пътека, каквито пък вече има над 40 в столицата и поставяне на камери за видеонаблюдение, радари или знаци за ограничаване на скоростта.

След заседание на експертен съвет към общинската Комисия по безопасност на движението, в който участват и представители на КАТ, се е взело решение, че най-удачният начин за обезопасяване на съоръжението е то да се включи в системата за видеонаблюдение в район "Северен", разказа още Държиков.

Ние от Plovdiv24.bg дълбоко се надяваме с поставянето на камерата, на трагичните случаи на мястото, отнели вече не един човешки живот, да се сложи край! С част от многобройните инциденти на смъртоносната пешеходна пътека, можете да се запознаете в раздела "Още новини по темата" под статията.

Вижте снимка на пътеката, направена от новото устройство за видеонаблюдение. 


Виж коментарите (20)

Още по темата (32):
13.04.2019 Шофьорът от инцидента на "Васил Априлов": Помислих, че ще изхвърча през предното стъкло
12.04.2019 Бус се вряза в разделителната ограда на бул. "Васил Априлов"!
27.06.2017 Тема за размисъл след поредните пътни инциденти в Пловдив
23.06.2017 Очевидец: Горкото момиче лежеше на асфалта безпомощно, ранено,
уплашено!
21.06.2017 Младата жена от "онази" зебра в Пловдив крещяла "Аз съм виновна, много ме боли!"
21.06.2017 Оперират блъснатото на печално известна зебра в Пловдив момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).