След 3-часова операция пловдивски лекари спасиха човешки живот... засега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
21:32 / 24.04.2017
29935
Повече от 3 литра гной от бъбрека на 58-годишен ямболлия извадиха лекари от Университетската болница "Пловдив". Премахнат е и самият орган, като така е спасен животът на пациента.

"Мъжът е бил размотаван в продължение на месеци по различни здравни заведения в страната. Заради инфекцията бъбрекът се беше сраснал с дванадесетопръстника и червата и заемаше цялата коремна половина", коментира началникът на клиниката по урология доц. д-р Димитър Шишков.

Болният е бил приет по спешност под тепетата, операцията е продължила 3 часа. В момента той се възстановява от тежката интервенция, а му предстои още една, тъй като е с рак на пикочния мехур. Екипът на клиниката ще преценява дали да му се направи нов или да се запази съществуващия, като се уголеми с част от тънко черво. Ако туморният процес е в напреднала фаза, уролозите няма да могат да помогнат.

Според доц. Шишков в последно време са се увеличили случаите на рак на пикочния мехур. Основната причина е тютюнопушенето. Мъжете са повече засегнати от коварната болест от жените. Съотношението е 2,5 към 1. Най-младият, който е бил опериран в клиниката, е на 18 г.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).