След 10-годишна сага: Резнаха лентата на мол "Марково тепе"

Автор: Васил Динев
Коментари (42)
19:37 / 27.10.2016
38581
Преди минути бе прерязана лентата на най-новия търговски комплекс в Пловдив - мол "Марково тепе", предаде репортер на Plovdiv24.bg

На откриването присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев, министрите Божидар Лукарски и Лиляна Павлова, губернаторът Здравко Димитров и още куп политици и общественици.

Новата придобивка бе благословена от митрополит Николай.

"Днес е един хубав ден за град Пловдив. Отккриването на МОЛ-а е доказателство, че в Пловдив могат да се правят многомилионни инвестиции. Общината винаги ще съдейства на инвеститорите, както това се случи през последните няколко месеца", бяха първите думи на кметът Тотев.

Министър Лукарски заяви, че това е първият голям търговски център от 2-14-та година насам, а инвестицията от 120 милиона и новооткритите над 500 работни места доказва, че Пловдив е най-добре развиващия се град извън столицата.


Мол-ът бе показан на гости, официални лица, бизнесмени и журналисти, а официалното откриване за пловдивчани и гостите на града е утре от 10,00 часа. 

По-рано днес Plovdiv24.bg пръв ви показа официални снимки и видео от сърцето на мола.

Какво предлага всъщност "Марково тепе" - четири подземни нива за паркинг с над 600 паркоместа. Режимът на използването му е ясен - безплатен за посетителите е първият час и половина. За допълнително удобство има изграден и външен паркинг.

Следва шопинг маратонът - партерът и първият етаж предлагат за всеки по нещо. Вторият етаж е посветен на цялото семейство - тук са изкушаващите детски магазини, прекрасната книжарница, огромният детски център. И местата за хапване, предлагащи българска, турска, сръбска, гръцка кухня, Burger King и Subway. Тук е и голямата пловдивска гордост - сладкарницата на торти "Колекция".

Последният етаж е рай за киноманиаците. Кинокомплексът предлага общо 6 зали. За първи път зрителите в Пловдив ще имат възможността да се насладят и на върховно киноизживяване в IMAX зала с огромен екран, 288 удобни кожени кресла и най-новата озвучителна система от последно поколение IMAX® ® Immersive sound. В комплекса е помислено за всички - има места и за инвалиди. Етажа кинокомплексът дели с голямия фитнес център "Атлетик", предлагащ зали на две нива.

Има и допълнителна изненада за пловдивчани - зала с восъчни фигури на познати и любими лица от екрана и историята. Експозицията гостува на мола до 28.01. 2017 година.

Официалното откриване за пловдивчани и гостите на града е на 28 октомври, петък, от 10,00 часа!




Виж коментарите (42)

Още по темата (75):
22.09.2022 Пловдивчанка: Обърнете посоката на турбуленция на това кръстовище или сложете пешеходен светофар
10.01.2022 Клиент отвратен от тоалетни в пловдивски мол: Кошмар!
17.09.2017 Камера засне кошмарния инцидент с момиченце в пловдивски мол
15.09.2017 Кошмарен инцидент с малко момиченце в мол "Марково тепе"!
28.08.2017 Опразниха най-новия пловдивски мол, изкараха навън всички служители и посетители
17.08.2017 Пловдивчанин купи скъсани обувки за 125 лева! Какви са правата му?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).