ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Слави Георгиев за заема: Необосновано и повърхностно предложение
Автор: Цвети Тончева 12:53 / 08.07.2021Коментари (1)2040
©
Внесеното като предложение за заем изцяло не съответства на проведеното обществено обсъждане, касаещо инфраструктурата и техниката за общинските предприятия, което е видно от приложения протокол. Така независимият общински съветник Слави Георгиев коментира пред Plovdiv24.bg предложението, което общинската администрация внесе в Общинския съвет за тегленето на заем.

"Единственият безспорен обект от така направените предложения е пробивът под "Модър – Царевец". От там нататък всичко е спорно. Много ясно и категорично лично аз съм поставил като условия на кмета Здравко Димитров да извади анализите, които са извършвани в Пловдив за начините, които ще помогнат за решаване на така наречения трафик.

Ние до ден-днешен не сме ги видели на бял свят да излязат тези документи. Напротив имаме на сляпо избирани инфраструктурни обекти, от което се вижда, че целта не е никаква друга, а един не здрав интерес към обществените поръчки, но не и към някакво развитие на Пловдив", твърди Георгиев. "Същото се отнася и за така наречения заем за общинските предприятия, където също настоях да се предостави анализ на съществуващата техника и на нейното състояние", добави съветникът.

По думите му, общинските съветници на Пловдив нямат информация с каква техника разполагат тези общински предприятия и защо не могат сами с техния бюджет, след извършване на определени реформи, да се осигури закупуването на тази техника от техния собствен бюджет. Още повече, че съвсем до скоро "Чистота" изплащаше лизинг за нова техника. "А най-абсурдното нещо, което виждам е, че по-голямата част от заема за тези общински предприятия е всъщност за ремонт на площадка, а не за техника, което е абсурдно! Много повърхностно и необосновано е това предложение, което подсказва, че отсъства експертизата при кмета Здравко Димитров", добави Слави Георгиев.

Той припомни, че кметът от две години, тоест от началото на управлението, твърди, че за него средството за развитие на Пловдив е заем. "Това е негово право. Но за две години трябваше да си направи подготовка и обосновка на средствата, които иска. Така предложеният материал е изключително слаб и ако аз съм банкер и ако някой ми дойде с такава обосновка и проект, просто въобще няма да разговарям с него", каза независимият съветник.

По думите на Георгиев неведнъж е настоявано пред кмета на Пловдив и то от експерти, че общината има нужда от реформа в общинските предприятия в администрацията, откъдето могат да се освободят много собствени средства, с които да се финансират такива обекти.

"Виждаме, че с изключение на "Модър - Царевец", другите обекти, които той предлага, не са на особено висока стойност. Следователно, би могло да търси собствено финансиране. И тогава въпросът е -  защо Здравко Димитров не направи нищо две години, за да си освободи пари за по-голяма капиталова програма", добави Слави Георгиев.


Още по темата: общо новини по темата: 98
02.08.2023 »
06.03.2023 »
22.12.2022 »
02.12.2022 »
20.09.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ох този посредственик е голям специалист, от университета го познавам още за нищо не става.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: